-
ja powiem obiektywnie, niestety opinie o awaryjnosci alf z nikad sie nie wziely. Nowa era zaczela sie chyba dopiero od modelu 159. Sam mam alfe o ktora dbam jak moge i wielu znajomych ma, w tym oczywiscie milosnikow i kilku jest mechanikami takze tez nie zaluja i robia jak sa objawy usterki a nie jak cos juz zaczyna sie rozlatywac. I niestety nikt nie ma tak zeby sie nic nie dzialo albo dzialo niewiele. JTD owszem jest rewelacyjnym motorem, ale ogolna jakosc wykoanania samego auta: pasowanie blach nadwozia, montaz wnetrza niektore tanie materialy przypominaja tylko o partactwie wloskich robotnikow i stad biora sie problemy. Zawieszenie: jesli kupujesz alfe to cie nie ominie ale to juz zasluga naszych drog, kuzyn ma we wloszech alfe i nie wie co to robota zawieszenia, ale jak zrobisz na dobrych czesciach bedziesz sie cieszyl rewelacyjnymi wł. jezdnymi ja polecam trw ale oryginalne ricambi nie trw allegrowe.
-
silniki JTD bardzo dobre...:)ogólnie nie lubię diesla ale wytrzymałe są i to trzeba im przyznać....oczywiście jak dbasz bo jak olejesz sobie to i nawet ten JTD pójdzie w zapomnienie...:)nie słuchaj nikogo kto radzi ci kup sobie pasata lub golfa i bedziesz zadowolony....!!!!kupując alfę stajesz się kimś....:DFakt...jest troszkę droższa w utrzymaniu niż pozostałe marki...ale to zrekompensuje ci jazda tym samochodem...silnik 1.9 JTD oszczędny...ale polecam ci 2.0 TS lub 2.5 V6...:DJa z jakieś 2 tygodnie temu kupiłem alfę i mam silnik do remontu i wcale nie żałuję że kupiłem ten samochód.....:)!!!!kiedy wjezdzam na osiedlę to nie ma ani jednej osoby która by nie patrzyła na mnie z buziom usmiechniętą na widok tak pięknego i RZADKO spotykanego samochodu...!!!!:Da nie kupić sobie golfa i po pół roku cały zgnity i rozjebany....także ja radzę ci żebyś kupił sobie tą alfę ...!!!!i nie mówię tak dla tego że zadłużyłem się w tej marce.....
-
co do forum to w miare możliwości przeglądam. Jeśli chodzi o te kpiny VW to w sumie mialem coś z tak jakby tej stajni i nie narzekałem ale szukam nowych wrażeń. Wiem że trzeba szukać sprawdzać żeby szrota nie kupić. Co do dbania i części to się zgadzam że dbać i oryginały są najlepsze. Poprostu chciałem dowiedzieć się co i jak z tymi zawieszeniami. Jak często je naprawiacie? raz w roku? raz na miesiąc? :P
-
Kilka kompletów wahaczy trzeba mieć w garażu...
-
Temat jeden z wielu. Zamykam