ja tylko napisze ze nie powinno sie utwardzać auta bez opuszczania go. Z punktu widzenia bezpieczeństwa prowadzenia auta nie jest to dobr rozwiązanie
Printable View
ja tylko napisze ze nie powinno sie utwardzać auta bez opuszczania go. Z punktu widzenia bezpieczeństwa prowadzenia auta nie jest to dobr rozwiązanie
rozumiem ze nie dobrze ze tak wysoko siedzi?
hm ale to sa sprezyny do 2,4 jtd takiego jak ja mam :? wiec...
ja ostanio sprawdzalem i porownywalem z alfoholikiem -biolym i stwierdzilismy jednoglosnie ze posiadam sprezyny sportowe .chcialem kupowac do swojej sprezynki a sie okazalo ze mam juz takie.od poczatku posiadania AR166 mowilem ze cos ten samochod za bardzo twardy jak na limuzyne :)
Michal166 prawdopodobnie miałeś sprężyny sportowe,które obniżyły zawieszenie a teraz masz fabryczne z normalnym prześwitem i dlatego jest wyżej niż poprzednio :) Nie zauważyłeś, że się teraz miękcej jeździ i nie wadzisz spodem??
Ja mam u siebie sprężynki właśnie Eibacha, te czerwone. Wrażenia są świetne... na równej drodze; na zakrętach leży jak żelazko przyspawane do torów. Ale niech jakaś mrówka narobi na droge, gwarantuję, że poczujesz jak po tym przejedziesz. :D Tak czy inaczej, nie chce zmieniać spowrotem na seryjne, bo jazda po zakrętach to istny szok w trampkach! No i te walory wizualne, jak Bella sobie taka przyczajona siedzi...coś wspaniałego jak dla mnie: http://www.forum.alfaholicy.org/topi...le-vt10331.htm
alfaholik-Bioły, powiem szczerze ze chyba nie bardzo byly sportowe,wydaje mi sie ze chyba z uplywem czasu siadly i mam nadzieje ze ta za jakis czas tez troche opadn,a moze sie myle?
mi sie wydaje ze siadąc to auto może ale wtedy gdy masz seryjne amory i krótkie springi. Mi usiadło dodatkowy centymetr jak się spręzyny wyrobiły. Na seri raczej nie usiądzie.
Napisałem Ci jaki mam prześwit więc sobie porównaj z Twoim bo u mnie na pewno jest ok. wymieniałeś tylko sprężyny czy amorki też??
tylko sprezyny,jutro rano sprawdze ten przeswit