Niby dlaczego? jak jest wszystko zrobione tak jak należy niczym nie odbiega od nowego
Dlaczego mam się zastanawiać? To autko ma przejechane 148 tys KM, jest piękne, zadbane, mocne, spełnia wymagania i prezentuje się wspaniale :) Może i masz rację, jeżeli remont wyniesie mnie dużo to poszukam odpowiedniej dawczyni aby przełożyć z niej silnik. Na obecną chwilkę chciałbym ją oddać do specjalisty, znawcy Alf aby znów nie wpakować się w tarapaty. Chcę i zrobię ją kosztem dużych pieniędzy, ale ją zrobię. Spokojnie, dbam o samochód dlatego tutaj zaglądnąłem.
Czy jest ktoś z Dolnego Śląska z okolic Wrocławia i wie, gdzie mogę zajechać do dobrego specjalisty od włoskich samochodów?
ja znam kogos ;) PW jak Cie to interesuje
Bo trzeba to zrobić na już :) a PW wysyłam :)
A więc sprawa wygląda następująco. Do tej pory pojawił się nowy objaw w postaci "cykania" jak w dieslu. Zacząłem się zastanawiać co to może być, żeby nie okazało się, że to zawór tak klekocze i że nic z tym się nie da zrobić. Pojechałem wczoraj do mechanika który po posłuchaniu silnika i zorientowaniu się stwierdził, że to uszczelka kolektora. Jedna może być albo za mocno dokręcona i ją rozerwało albo za lekko dokręcona i lata i w obu przypadkach będzie występowało takie cykanie jak w starych dieslach. Stąd też wziął się sztywny pedał hamulca, stąd też wzięło się słabe podciśnienie, małe prędkości oraz słaba moc gdyż przepływomierz także dostawał złe dane i świrował i nie działa tak jak powinno. Jeżeli diagnoza mechanika okaże się słuszna i wszystko pójdzie jak po maśle małym kosztem to będzie dobrze i wtedy napiszę tutaj dokładnie czy to to czy nie. Na razie piszę o wstępnej diagnozie.
witam wszystkich. tez mam taki problem z moja alfa 146 1.6 boxer.
tylko ze ja przelorzylem caly silnik. taki sam i z takiego samego auta i rocznika.
kupilem cale auto tylko dla silnika i jezdzil bardzo dobrze a po przelorzeniu
nie ma mocy sie zebrac. wysokie obroty a nie jedzie. wie ktos co moze byc z moim autem?
obroty rosną a prędkość nie?
Witam tez mam problem z silnikiem lecz 16v 2.0 t.s 150km tez sie zbiera słabo na 1 i 2, musze bardziej depnac zeby cos szybciej lekko ruszyl, na wyzszych biegach troche lepiej ale tez slabo mocy, mam zamiar sam go remontowac, bo juz nie mam sił na mechaników, rowniez obroty szaleja na biegu jałowym i przy wrzuconym biegu, puszczeniu gazu wariuje obrotomierz lata miedzy 500/1500 obr, rowniez mam na gaz przerobiony, na gazie lepiej chodzi niz na benzycie, na benzynie takie same objawy. Od czego zacząć po kolei?? w najblizszym czasie przpływke i filtr powietrza wymieniam, po odlaczeniu jest tyci lepiej ale dalej sa takie objawy. sprzęgło tydzien temu wymieniany wraz z wysprzeglikiem, hamulec wpada po odpaleniu a czasem sie robi twardy, byl odpowietrzany i nie wiem czemu co sie z nim dzieje, a hamulec to powinien byc twardy czy wpadac lekko jak ma ABS??
Pozdrawiam i proszę o pomoc