Wymieniasz co 10-15 tysięcy (w TS co 10, nie wiem jak jest w JTD) lub raz w roku. I koniec dyskusji. Tutaj nie ma się nad czym zastanawiać, zwłaszcza że wymiana oleju do drogich czynności nie należy.
Printable View
Droga czy nie droga czynność czasu trochę zabiera ;) Dzięki za rzeczową odpowiedź. Czas na zmianę oleju mimo, że nie wyjeździłem tych 15 tys.
Inne pytanie to olej jaki polecacie ale odpowiedź na nie jest pewnie gdzieś na forum - poszukam i wrócę tutaj jak nie znajdę ;)
stare teorie mówia że olej wymienia sie co 10 000km. lub rok. i tego się trzymajmy a będzie git. Wszelkie zalecenia producentów w instrukcjach itp to bzdura i skracanie zywotności turbin, kasatorów itd. W oplu zalecają co 30 000 wymianę oleju!!! a potem człowiek się dziwi dlaczego po 1000km po wymianie oleju ten jest czarny jak smoła. W swojej alfie zalałem 10w40 ale koledzy z forum powiedzieli, że przy tym przebiegu i silniku tylko 5w40 więc po przejechaniu na półsyntetyku ok 500 km wymieniłem go i teraz po przejechaniu na pełnym syntetyku 9000km olej mam jeszcze czyściutki jak w benzynie :)
Co do tego "jaki olej"
Co do marki, każdy kupuje to na co go stać...
Ja nie polecam Castrola EDGE... cena/jakość = słabo
miałem zarówno w Golfie jak i w Alfie. Silnik chodził głośniej, temp oleju przy "deptaniu" wyższa, i silnik palił więcej oleju.
W Golfie teraz tylko Motul, w Alfie Shell Helix i jest różnica na + ..
czy Syntetyk czy półsyntetyk.. zależy co jest nalane.
Teoretycznie, nie powinno się przechodzić "w górę" czyli z semi na full syntetyk, jednak dużo osób to robi.
Co do patrzenia na przebieg , też to nie jest wyznacznik, bo każdy silnik jest w innej kondycji , a wskazania licznika w przypadku większości aut są "nieco zaniżone"
Generalnie im dłużej na syntetyku tym lepiej.. Do póki auto nie spala go zbyt dużo można śmiało lać. Ja mam w dwóch autach po 260-270 tys i cały czas 5w40. W Altei po 130 tys. mechanik zmienił na 10w40... tak więc nie ma zasady.
Powielasz mit, który został już dawno obalony, można zmieniać półsyntetyk na syntetyk bez żadnej szkody dla silnika, a nawet z korzyścią. Wiadomo jeżeli komuś bierze sporo oleju to niech zostanie przy dobrym półsyntetyku, w takim wypadku nie ma sensu pakowania się w syntetyk. Mechanik zrobił głupotę zalewając po 130tyś km 10W-40 i to pewnie Castrol lub Mobil. Co do wymian w TS obowiązkowo co 10tyś km, co do JTD również wymiana co 10tyś km jest najlepszym rozwiązaniem, choć można to minimalnie naciągnąć.
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...cacie-187.html
możecie napisać czy bańka 4l starczy na wymianę w JTD 16V ? Niby wchodzi 4,4l. Valvolina 5W40 tylko w 4l widziałem
Niestety nie wystarczy, tak jak napisałeś potrzebujesz 4,4l.
Pełno teraz promocji jest valvolina 5l bo sam takiego kupiłem. Do benzyny i do diesla, wystarczy poszukać po allegro jakichś dobrych sklepów w okolicy lub zamówić.