z mojej strony prośba nie aktualna- postanowiłem jednak powierzyć alfę mechanikowi, który miał styczność z silnikiem T.s.
Printable View
z mojej strony prośba nie aktualna- postanowiłem jednak powierzyć alfę mechanikowi, który miał styczność z silnikiem T.s.
Witam własnie zauważyłe że są koledzy którzy mają odpowiednią wiedze o naszych samochodach i to na każdy temat.I ja dziękuje im za nią już nie raz kożystałe z ich doświatczenia i wiedzy Pozdrawiam P. <hello>Cytat:
Napisał SG0240
Ja kupilem moja belle ze zmielonym napinaczem rozrzadu,no coz nigdy wczesniej nie mialem stycznosci z rozrzadem ,a co dopiero mowic o regeneracji głowicy,no coz ze kupilem alfe za nieduze pieniadze postanowilem zrobic z niej krolika doswiadczalnego,zakupilem nowe napinacze rolke i paski,poniewaz 2.0 ts ma je dwa,zakupilem rowniez blokady,klucze do napinaczy i zegar do wysokosci tloka,reszte przydatnych informacji znalazlem na forum,ustawilem najpierw rozrzad aby sprawdzic czy odpali,lecz niestety kompresji rowniez nie bylo,a ze mechanicy mi wolali od 1100 funtow w zwyz za zrobienie glowicy,wiec postanowilem zwalic ja sam,okazalo sie ze 8 zaworow ssacych pogielo,zamowilem nowe 16 zaworow ,uszczelniacze ich oraz dalem mu nowe szklaneczki,dokupilem pasty do docierania zaworow,a takze kompresor do zakladania ich,zlozylem wszystko drygnal za drugim razem silnik pracuje rowniutko i nie narzekam,a nie napisalem ze auto zostalo odpalone pierwszy raz po 14 miesiacach,poniewaz pierwsze 12 stal u poprzedniego wlasciciela i u mnie nie cale dwa.po tej naprawie postanowilem dac ogloszenie na londyn i okolice w essex na ustawianie rozrzadow i powiem wam ze juz zwrocily mi sie narzedzia oraz zarobilem juz na tym ,a wiekszosc na forum alfaclub straszyli mnie ze nie dam rady tylko i wylacznie mechanik,no coz dalem rady i jestem z siebie zadowolony,wiec wrecz namawiam kolegow zeby zaczeli sami to robic poniewaz to nic kompletnie trudnego,jak ktos ma troche w glowie lub poczyta nasze wspaniale forum to da rade bez zadnych problemow.
pozdrawiam wszystkich <hello>