Dokładnie. Też tak miałem gdy miałem problem z ładowaniem akumulatora. Sprawdź miernikiem napięcie na akumulatorze i napięcie ładowania.
Printable View
a ja juz sie przyzwyczailem do zapalania sie kontrolki od abs podczas rozuchu :P
aku ma z rok, po doladowaniu prostownikiem zadne kontrolki sie nie swieca podczas rozruchu przez jakis tydzien. Po tym czasie swieca sie zawsze podczas rozruchu.
Mam tak juz dobre pol roku bo nie chce mi sie ladowac aku prostownikiem co tydzien. Autko kreci i odpala normalnie choc oczko w autku pokazuje zeby doladowac :P
zobaczymy jak bedzie przy -20 ;)
Gdy napiecie na na wejsciu modulu ABS jest zbyt niskie zapalaja sie odpowiednie kontrolki na desce. W trakcie krecenia rozrusznikiem napiecie na zaciskach akumulatora spada ze wzgledu na spore obciazenie. Jak wspomnieli koledzy, kiedy aku jest niedoladowany napiecie spada ponizej poziomu potrzebnego do dzialania ABSu.
Witam . Potwierdzam to co piszą koledzy , niskie napięcie na centralce abs . Sprawdzane na FES , ale nie wiem jak sie tego pozbyć mam tak od roku , abs działa , auto pali , więc nie ruszam. Moze ktoś zna przyczyne tego niskiego napięcia , może jakieś styki na złączkach.
A ile jeździcie dziennie? Objawy takie tylko przy przymrozkach? Może wystarczy spryskać styki kontaktem woda mróz nie szczelne styki, to ma znaczenie. A jeśli jeździcie 10km dziennie to aku. na 100% nie doładowany