ale ten zestw jest nic nie wart bo nikt sam wirnika nie wyważy. Do tego są specjalne wyważarki a bez wyważenia to samobójca założyłby taką turbinę która sie rozleci i może uszkodzić silnik.
Printable View
ale ten zestw jest nic nie wart bo nikt sam wirnika nie wyważy. Do tego są specjalne wyważarki a bez wyważenia to samobójca założyłby taką turbinę która sie rozleci i może uszkodzić silnik.
uderzcie do cinka myslę, że nową turbinę będzie miał znacznie taniej niż 3 tys zł.
Pozdrawiam
hmm o ciekawe. JA już obdzwoniłem wszystkie hurtownie i kumpla który pracuje w MM CARS ile by taka kosztowała dla nich i nie było znaczenia czy ty ja chcesz czy na firmę i tak i tak cena była powyżej 3 tyś zł. Jutro zadzwonię i zapytam :)
Pampik, troszke pojecia o mechanice i zasadzie turbosprezarki a gwarantuje ze da sie zrobic o ile jest samo uszczelnienie uszkodzone lub wirnik ma nadmierny luz:) taki zestaw wtedy sprawe zalatwi, jesli sam wirnik nie jest uszkodzony, wykruszony itp to wtedy takie turbo sie rozbiera, zmienia zestaw, czysci geometrie, składa tak wszystko do kupy i ma chodzic tylko trzeba ustawic koła kompresji na wałku tak jak były przed rozebraniem... a to wymaga duzej dokładnosci:) i hula:D
hmm rozbierałem turbinę bo czyściłem u siebie zmienną geometrię. I szczerze mówiąc nie zabrałbym sie za rozabranie tego na części pierwsze i wkładanie nowych wirników. Turbina rozkręca sie do 200 tys obr/nim i ty mi mówisz że w warunakch domowych rozkręcisz i skręcisz bez wyważenia wałka i bedzie hulac ?? hmmmmm
Ja w autach staram się zawsze robić wszystko sam, ale za takie rzeczy jak turbo napewno bym się nie brał. To za dokładny element żeby się w to bawić. Wiec swoje turbo wysyłam do turbo tec w jaworznie mam nadzieję, że mnie nie naciągną za bardzo;) A tak w ogóle czy ktoś z was wysyłał tam turbo do regeneracji?? czytając różne fora zawsze pada ta firma i jestem ciekawy czy są naprawdę tacy dobrzy.
Ja sie nie zdecydowałem ponieważ widełki sa od 1200 do 2200 zł. A ja wiem że u mnie sa wirniki do wymiany czyli bym sie zamknął raczej w tej górnej granicy. Dokładasz 800 i masz nową. I chyba kupię nową
pampik samo uszczelninie da rade zrobic tylko wirnik trzeba skrecic tak jak był, a ty kup sobie sama glowice turbiny skoro juz rozbierałes a kumasz o co chodzi, w skład głowicy wchodzi wirnik z kołami sprezającymi, i cały korpus jest nowy wraz z środkiem, czyli tak jakbyś mial nowa turbine z fabryki, koszt takiej głowicy to około 800zl... a jesli chodzi o turbo tec z jaworzna to faktycznie bardzo dobry zakład, współpracujemy z nimi i polecam z czystym sumieniem. A ja pracuje na warsztacie:)
hmm zaintrygowałes mnie teraz....
a w jakim sensie?