Nieźle sobie liczą, a co to za ASO?
Printable View
Nieźle sobie liczą, a co to za ASO?
Te klapkowe przepływomierze tak łatwo nie padają ;)
Podstawa to podłącz auto pod komputer i sprawdź błędy oraz parametry. Od tego trzeba zacząć a nie wróżyć z fusów.
W obecnych czasach bez "fachowej" diagnostyki komputerowej można sobie wymieniać połowę silnika. Program diagnostyczny do ALFY/FIATA a nie uniwersalny !!!
Kudłaty .... to Wawa ..... mnie ostatnio za wymianę znaczka w klapie bagażnika krzykneli 110 PLN :D
heh, w sumie, to może i masz rację, zarobki większe, ale i koszty życia też wyższe ;) u nas za podpięcie pod kompa w serwisie Fiata powiedzieli mi 80zł ;)
Hej :) Mam trochę newsów.
Odpowiadając na pytanie klaudiusza: To ASO CarSerwis na 1 Sierpnia w Warszawie.
Wczoraj po samej diagnostyce, której koszt wyniósł 250zł dostałem telefon od (w sumie miłego) Pana z informacją, że mają problem z podłączeniem się do komputera... potrzebowali 4h aby to stwierdzić... Powiedział, że mogą kombinować dalej ale koszt samej diagnostyki wzrośnie do 600zł :) czyli podłączenie kabelka 600zł. Porażka. Powiedziałem, że się nie zgadzam bo to jak na diagnostykę przegięcie i żeby mi po prostu sprawdzili w ramach tych 250zł szczelność przewodów pomiędzy elementami, które związane są z tego typu objawami, tj. obok przepływomierza, intercoolera, kolektora, etc. No i powiedział, że ok... ale autko musi zostać do dzisiaj w serwisie.
Zatem od wczoraj wiem tylko tyle, że nie mogli się w ramach 250zł wpiąć do komptuera i chcieli 600zł żeby mogli :) Finalnie dzisiaj będzie kanał i oględziny, więcej newsów podam jak dostanę drugi telefon :)
Carserwis ......... generalnie ASO drogie ..... jak się przeprowadze do Siemiatycz i zrobią drogę to do Pabla będę śmigał, na razie korzystam z Twardowskiego i jestem zadowolony :)
No, finalnie skończy się na 600zł. Praktycznie tylko diagnostyka + naprawa komputera. Można łączyć się z airbagami, deską, itp, ale nie ma odczytów z silnika. Bez tego nie pójdziemy dalej w diagnozie. Przewody pomiędzy elementami typu kolektor, intercooler, turbina, itd. są szczelne. Prawdopodobnie umarł przepływomierz. Ponoć pucha z bezpiecznikami też jest w nienajlepszym stanie.
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:40 ----------
Który przepływomierz pasuje do Alfa Gtv 2.0 V6 TB? Bo wszędzie widzę TS.
http://allegro.pl/listing.php/search...ategory=0&sg=0
Coś mi się wydaje że próbują Cię naciągnąć.Wychodzi z tego że mają jakiś demo program bo nie obsługuje silnika tylko poduchę itd.Jak zaczniesz zostawiać auto w serwisie bo pucha z bezpiecznikami nie najlepiej wygląda to zostawisz tam więcej kasy niż dałeś za auto.To akurat można zrobić samemu.
O co chodzi z tą naprawą komputera?będą go rozbebeszać i grzebać w środku?
---------- Post added at 13:49 ---------- Previous post was at 13:09 ----------
Patrzałem w FESa 3.3 i nie ma on diagnostyki 2.0 TB ale gówno.Jest tylko Airbag i ABS.Ciekawe czy Alfadiag pociągnie.
Jednak przepływoimerz... Powiedział mi Pan z serwisu, abym kupił i przywiózł swój (zakupiony) bo u nich cena to 4 tys. zł :) kumacie?