Jeśli nie wtryskiwacze to jak ten gaz moze sie tam dostawac do tego silnika ? :/ bo ja juz sie pogubiłem
Printable View
Jeśli nie wtryskiwacze to jak ten gaz moze sie tam dostawac do tego silnika ? :/ bo ja juz sie pogubiłem
Przez kolektory dolotowe są nawiercane rury dolotowe tak widziałem bo jak mają być wpięte w listwę wtryskową gdzie znajduje się paliwo?
Pompe mozesz sprawdzic na krotko, jeden kabel podajac z akku bezposrednio, jak zacznie krecic napewno uslyszysz.
Jak pompa dobra to zobacz regulatory cisnienia paliwa i droznosc przewodow paliwowych, sprawdz filtr paliwa.
jak oki to sprawdz miernikiem wtryskiwacze.
Jak dobre to sprawdzaj elektryke - mozliwe ze wtedy tylko pod komputer trzeba bedzie pojechac.
powiem ci kolego od najprostrzej sprawy filtr paliwa wymieniłes jezeli tak to wtryski trza sprawdzic bo gaz jest suchy i zapycha wtryski ja jezdze rowniez na gazie ale odpalam na benzynie i automat przelancza na gaz po zagrzaniu sie silnika i po przekroczeniu 2,5 tys obrotow i niemam mozliwosci odpalenia na gazie a mysle ze ty poprostu jezdziles tylko na gazie i masz oszczedziles na bendzynie ale stracisz na remoncie ja przejezdzam zbiornik paliwka E-98 na 5 pełnych butli gazu a mam w kole ( 35 ok litrow ) moja rada jak ci sie w koncu uda uruchomic silnik na benzynie dolej czyscika do wtryskow i wymien filtr paliwa pozdrawiam rafał ;)
Problem rozwiazany :D Pompa paliwa padła :D silnik odpalony i dziala cacy :) Najsmieszniejsze jest to ze ktoregos dnia nie chcial odpalic nawet z gazu, i znow zaczelo sie glowkowanie. Rozwiązanie ? Po prostu gaz mi sie skonczyl. Brak pompy i gazu ot co:) Teraz jest ok. Dzieki za rady. PS. Z tym czyscikiem dobry pomysl, lepiej dmuchac na zimne :) Pozdrawiam :)
zawiaz sobie kokardke to bedziesz pamietal o tankowaniu i lpg i benzynki :mrgreen:
Ale przed wlaniem tego specyfiku do czyszczenia wtrysków do baku zmień sobie filtr paliwa.
U brata w alfie 33 wlaliśmy takie coś do baku bez wymiany filtra i paliwo po drodze na wtryski rozpuściło syf w filtrze w skutek czego jeden wtryskiwacz sie zawiesił i trzeba było zmienić.
Pozdrawiam.