-
O kurcze, ale zrobiłem z siebie debila... myślałem że powinno lecieć stamtąd powietrze... hmm w takim razie czy macie jakiś patent na szybsze 'ocieplanie' się szyby? Z tego co wyczytałem w instrukcji obsługi, ogrzewanie tylnej szyby jest automatycznie wyłączane po jakimś czasie - jakim? Może po prostu ogrzewanie szyby nie spełnia już swojej roli, szyba oryginalna od nowości... Idzie zima i warto byłoby roztapiać i usuwać wszelką wodę z tylnej szyby.
Dzięki za info dot. webasto.
-
Podgrzewanie szyby z tylu dziala chyba cos kolo 10 minut. Najczesciej wczesniej je wylaczam sam, bo nie ma potrzeby grzac az tyle. Szybke sobie wczesniej poskrobie i te druciki daja rade spokojnie.
-
Ok, dzięki za info. Wczoraj akurat był mocny deszcz i kiepsko się nagrzewało. Sprawdzę prowadnice i ewentualnie wysmaruje je magicznym klejem.
-
No w trakcie deszczu i opadow sniegu da sie niestety odczuc brak wycieraczki z tylu. Tutaj lepsza jest wersja SW ;) Ale mozna sie przyzwyczaic!
-
Dlatego myślę właśnie o czymś 'mocniejszym'... zajadę do elektryka i może coś wykombinuje :)
-
Ja tam nie nażekam, jak tylko wsiadam ogrzewanie lusterek i szyby włączam i spoko, wolę chuchnąć na zimne niż potem mieć mgłę na szybach