-
Radzilbym tez sprawdzic sprzegielko jednokierunkowe w rozruszniku bo pod obciazeniem moze cos sie dziac.Mysle ze rowniez jak zauwazyl Andrzej o tulejkach ktore moga haczyc o nabiegunniki.Moze tez byc ze chodzilby wolniej choc czasami mozna tego nawet nie odczuc.A nie ma tam jakiejs blachy przy silniku polaczonej z rozrusznikiem ktora dawalaby takie odglosy?Cos mi znajomy temat ale za cholere niemoge sobie przypomniec co to jest.
-
hmm na moim rozruszniku hałas był spory, ale na rozruszniku od SYSUNIAdq jest jeszcze gorzej :( tyle roboty z wymiana rozrusznika i lipa :(. Musze oddać swój do regeneracji i tyle. Co do odpalania to wydaje mi się ze to wina przebicia na kablach WN :( kupiłem kable 2 miechy temu i maja przebicie?:(. Przełączanie zapłonu tak jak radził Andrzej nic nie daje robiłem tak nawet 10 razy i trzeba kręcić nawet 15 sekund a czasami łapie po 3-4 obrotach.
-
To oznacza że coś nie jest tak z układem zapłonu
-
To ja powiem tak:tez tak mialem.Za 3-4 obrotem walu dopiero zaskakiwala.Jak zalozylem instalacje gazowa wystarczy dotyk kluczyka i juz chodzi.I o co tu chodzi?to jest dopiero hydrozagadka :D
-
Problem rozwiązany alfa odpala po 2sekundach :) wymieniłem filterek paliwa i juz jest dobrze :)