Po lekturze forum kupilem Vemy.
Printable View
Po lekturze forum kupilem Vemy.
Po wymianie wahaczy zupelnie inna jazda.
Wkurzajace jest tylko to skrzypienie zawieszenia, ale bylem na 2 stacjach diagnostycznych i z zawieszeniem wszystko ok...
Witam, Ja też kupiłem VEMY jakieś 1,5 - 2 lata temu, na dzień dzisiejszy szukam TRW bo na tych jest olbrzymi luz...nie to żebym chciał Cię denerwować ale Polandia to nie Germany, dziury wykańczają te wahacze w zastraszającym tempie.
Ja mam wszystkie z TRW, na których zrobiłem 20 tys i jest cisza i spokój. Po lekturze dostarczonej przez doświadczonych alfaholików na forum, coraz częściej prześladują mnie myśli w rodzaju: kiedy zaczną się odzywać i ile to będzie mnie kosztowało. Słyszałem, że na naszych super drogach pozostało mi jeszcze ok. 20 tys. Jak będzie - nie wiem, ale pocieszam się, że może TRW pojeżdżą troszkę dłużej.
Ja jezdze bardzo malo, wiec pewnie na kilka dobrych lat wystarcza te wahacze. ;)
Gosc, od ktorego je kupowalem mowil, ze teraz handluje tylko Vema, bo najmniej ma na nia reklamacji.
Jak dłużej pojeździsz to poinformuj Alfistów jak się spisują Vemy. Pzdr
Oki. :)
Kolego, ja to bym chyba nie liczył na żywotność TRW na poziomie 40tyś km. Chyba, że dobre drogi masz w okolicy. Ja na swoich TRW mam zrobione 20tyś km, i coś czuje, że po zimie znowu mnie będzie czekać wymiana górnych wahaczy :) Bo ostatnio zaczął popiskiwać o poranku lewy górny wahacz, a na poprzednim komplecie od pojawienia się piszczenia do pojawienia się luzów przejechałem jakieś 7tyś km, z tym, że w lato, a wiadomo,że w zimę zawieszenie ma sporo ciężej :)
Dzisiaj kobiete wyslalem na stacje diagnostyczną i pan diagnosta jej powiedział że są do wymiany tuleje od strony koła z lewej strony ( ale które to są duże czy małe ?), w górnym i dolnym wahaczu , oplaca się je wymieniać na gumowe ? pu ? czy raczej nowy wahacz , co radzicie trochę czasu minęło od ostatniego wpisu więc na pewno macie jakieś doświadczenie .
Zawsze wymieniaj całe wahacze. U mnie siadły tuleje na górnych wahaczach i skusiłem sie kupic i wprasowac tuleje poliuretanowe .Po miesiacu jazdy okazało sie ze tym razem siadł swożeń na tych wahaczach. Wiec podwójnie władowałem kasę. Nastepnie kupiłem wahacze firmy Vema z kalamitkami smarujacymi tuleje, zrobiłem na nich juz 30 tys i moge je polecic . Dobra jakośc co do ceny :)