mi również nigdy nie pokazywał mniej niż 4 kreski, przeważnie jest 5...oczywiście nie zmienia to faktu, że badanie bagnetem bezcenne :)
Printable View
mi również nigdy nie pokazywał mniej niż 4 kreski, przeważnie jest 5...oczywiście nie zmienia to faktu, że badanie bagnetem bezcenne :)
jak sprawdzic znalezc funkcje stanu oleju na wyswietlaczu?
Jeżeli na bagnecie mam odrobinę więcej, niż maks, to na wyświetlaczu mam wszystkie kreski. Ale jeśli na bagnecie mam dokładnie maks, to na wyświetlaczu brakuje jednej kreski.
U mnie jest tak samo jak u jeremi'ego.
u mnie tyż podobnie w ale w GT
( nie leję pod korek ;) )
W 147 też było podobnie (o ile pamiętam).
Widocznie taka jest zasada/tradycja w AR.
A u mnie jest inaczej. Jak mam maks na bagnecie, to jest maks na wyswietlaczu.
P.S. Brak polskich znakow, drodzy modzi.
Generalnie wskazania na bagnecie i w kompie powinny sie pokrywac ale zawsze lepiej sprawdzac tradycyjnie bagnetem.
U siebie jak narazie tez nie stwierdzilem roznic w obu wskazaniach.
ja wymienialem olej 2000 km temu i jak wkladam kluczyk to pokazuje mi full,a potrafie gdzies pojechac zgasic auto i za 4 h przy tej samej czynnosci juz pokazuje mi jedna kreske mniej.Gasze auto i znow odpalam za jakies przykladowe 60 min i mam znowu max.Na bagnecie mam OK bo sprawdzalem jakis tydzien temu.Elektronika zyje wlasnym zyciem i tyle.Czasami przy odpaleniu mam komunikat od temp.plynu chlodniczego ale jest wszystko ok(mialem takie 2 sytuacje).Po wymianie swiec mam juz spokoj z kontrolka swiec i odpala elegancko-lepiej niz przy wyzszych temp.