A myślałem że xeony były w standardzie
Printable View
A myślałem że xeony były w standardzie
GTA to nie jest auto, które się kupuje, skacząc z "modelu na model". To kosztowny w zakupie i utrzymaniu model 156-ki. Najlepszy silnik benzynowy, jaki kiedykolwiek montowano w 156-kach i absolutnie nie dorastające do możliwości tego silnika zawieszenie, skrzynia i układ przeniesienia napędu - mówię tu o żywotności tych elementów. Dlatego raczej nie liczyłbym na niskie koszty utrzymania tego modelu.
GTA z pierwszego ogłoszenia była eksploatowana tak, jak pewnie większość posiadaczy tego modelu je ujeżdża - czyli dynamicznie. W samochodzie jest nowy dyfer, nowa skrzynia, komplet fajnych tarcz (bodajże Zimmerman, o ile dobrze pamiętam) hamulcowych, na bieżąco wszystko wymieniane w zawieszeniu, generalnie technicznie samochód utrzymany praktycznie idealnie. Minusem tego modelu jest fakt posiadanie nieoryginalnych ksenonów, oraz stopniowo pojawiająca się tu i ówdzie korozja. Auto wypadku żadnego nie miało. Piszę to, bo dobrze ten samochód znam. Jeśli ktoś chce sensownie utrzymanej 156 GTA - to ja polecałbym zakup tego modelu.
Witam ponownie
Wznawiam temat GTA.
Ostatnio pojawiło się to ogłoszenie:http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...981179373.html
Co sądzicie o tym autku?
Pozdrawiam
Wygląda obłędnie.
Najładniejszy i najszybszy kolor.
Ale konkret sztuka.. ajj...
Myślę, że warto się zainteresować. O ET/AT krąży sporo dobrych opinii, przynajmniej jeśli chodzi o serwis. Może ktoś ma od nich auto?
Autko wyglada pieknie ale zastanawiam sie co bedzie trzeba jeszcze przy niej zrobic?Czytalem kiedys ze jak ktos dynamicznie uzytkuje GTA lub nawet normalnie ale w warunkach miejskich to sprzeglo wytrzymuje jakies 60-80 tys co przy obecnym przebiegu auta pozwala zakladac ze sprzeglo jest lub bedzie zaraz do wymiany
Sprzeglo Valeo kosztuje 700zl, wiec bez przesady.