-
Pewnie testowali, i wszystko wg nich bylo OK. Ja fakt ten zauwazylem dopiero tu na miejscu, wczesniej nie mialem w sumie potrzeby krecenia wyzszych obrotow, nawet w Niemczech. Auto jest zarejestrowane na moja zone, dzwonila do nich juz kilka razy i za kazdym razem taka sama odpowiedz- ze to normalne:/
-
No to idź do rzecznika praw konsumenta a potwm to ASO postrasz sądem. Przecież ty nie jestes biegłym tylko zwykłym laikiem a oni czyli obsługa aso powinna byc wykwalifikowana. Tom ze tak czasem bywa z alfami to z dupy wzieta odpowiedź. Zapytaj czy testowali ja po wstaWIENIU silnika. Jezeli tak to czy maja wydruk z komp-a jezeli nie to czemu jej nie testowali?? wychodzi na to, ze oddali tobie uszkodzone auto czy tez niesprawne.
-
Powiedzcie mi jeszcze dordzy Forumowicze, czy jest mozliwosc, ze jest to problem z sonda lambda? Dzisiaj slyszalem taka opinie. SIlnik takze do ~2k obrotow jest mocno mulowaty, i bywaja momenty, kiedy przy prawidlowych obrotach, kiedy zdejme noge z gazu potrafi go podszarpac, nie gasnie, ale to rowniez jest uciazliwe.
-
Jest taka możliwość. Kilkaset innych możliwości też pewnie jest.
-
Jutro jade do autoryzowanego mechanika Afly w Holandii, zobaczymy, co ciekawego mi powie.
-
A może ASO popełniło błąd i przy ustawianiu faz rozrządu. I dlatego silnik dalej nie kręci znam takie przypadki, a błąd może wynosić margines w którym silnik pracuje a nie uszkadza się. W tył lub w przód...
-
Co w takim przypadku? Nowy rozrzad?
-
Jak zawitasz ponownie do Szczecina to odezwij się.
Chętnie przyjże się temu wynalazkowi razem z podłączeniem kompa...
-
Z drugiej strony tak się zastanawiając silnik 1.8 dla sterownika od 2.0 będzie miał troszkę inne parametry pracy, najważniejszy to chyba przepływ powietrza. A jak silnik pracuje na wolnych obrotach? i czy w tym zakresie 1000-4500obr silnik ma moc:)?
-
Inną sprawą jest że w 147 2.0ts komputer silnika to Bosch Motronic Me7.3.1 EOBD Injection
a w 156 przy silniku 1.8ts były również Bosch Motronic Me7.3.1 EOBD Injection, ale także Bosch Motronic M1.5.5 Injection !!
Pytanie z którego roku jest silnik i z jakim kompem powinien być. Przekładali go?