Tak moduł jest przykręcony do podstawy cewki zapłonowej
Printable View
Tak moduł jest przykręcony do podstawy cewki zapłonowej
Sprawdziłem ten moduł i nie daje sygnału na cewkę, więc chyba to on jest uszkodzony. Jaki może byc jego koszt i czy da się go kupić? Ma oznaczenie: bosch 0 227 100 111
Napięcia sa jak podaliśmy ??- sprawdzałeś czy coś przychodzi z ecu -oscyloskop
U mnie przy kostce do modułu nie ma pinu nr 3. Jest tam puste miejsce. 5 i 6 nie sprawdzałem bo to impuls z kompa i nie wiem co ma mi wskazywać.
Najlepiej oscyloskop lub miernik analogowy o dużej rzystancji wew i powinieneś mieć jakiś impuls jak kręcisz rozrusznikiem.
Najlepiej wyjąć cały aparat i nim tylko krecić zamiast go katować rozrusznikiem . Dziwna sprawa z tym pinem nr3 na wtyczce do modułu u mnie był podłączony kabelek zielony to jest zasilanie cewki + a na kabelku białym przy kręceniu aparatem powinny się pokazywać impulsy elektryczne
U mnie wygląda to tak:
1- biały- wyjście impulsu do cewki"-"
2- czarny- masa
3- pusty
4- zielono-czarny - +12v
5,6- żółto-zielony - ECU
Czyli mam tak jak napisał majk. Problem jest taki, że na białym kablu przy kręceniu aparatem nie pokazuje się żaden impuls. Może nie był tylko jeden rodzaj modułu i stad te różnice. W module jest pin nr 3 ale przy wtyczce nie ma tam żadnego kabla.
Moduły w Turbo zawsze były takie same , jedynie co przychodzi mi do głowy to ,czy przewód idący do kompa jest podpięty pod pin3 komputera . Ja jestem pewien że umnie było tak jak napisałem . Ten sam moduł zapłony jest w starej BMWCytat:
Napisał dav13
Zmieniłem ten moduł ale dalej brak iskry. Nie mam już głowy do tej instalacji. Sprawdziłem wszystko co możliwe i dalej nic. Chyba będę musiał poszukać jakiegoś elektryka bo sam nie dam sobie rady.
Myslę że to wina aparatu lub przewodu trzy żyłowego między aparatem a kompem . Sprawdż jeszcze zasilanie komputera jest on zasilany z głównego przekaznika białym przewodemCytat:
Napisał dav13