Może to auto właściciela skoro jest tam od zawsze:) A tak na poważnie to skoro nie sprzedała się przez tak długi okres to chyba musi być niezły okaz.
Printable View
Może to auto właściciela skoro jest tam od zawsze:) A tak na poważnie to skoro nie sprzedała się przez tak długi okres to chyba musi być niezły okaz.
Byłem niedaleko więc z ciekawości wpadłem oglądnąć. Tak jak pisze kolega karmal auto z 2006r. Wizualnie nie ma tragedi ale z przodem było coś robione. Prawy błotnik i maska niezbyt dobrze spasowane, ale szyby wszystkie oryginalne. Środek raczej zadbany. Ale co nastąpiło po odpaleniu silnika: Odpalił co prawda bez żadnego probemu, ogólnie chodził ładnie tzn czysto ale wskazówka doładowania na biegu jałowm odstaje troche od zera i na obrotomierzu można było zauważyć że obroty troszeczke falują. Nie miało to wpływu na jazde bo zbiera się dobrze, nie kopci. Sprzęgło i dwumas też w porządku.
Tyle mniej więcej w skrócie.
dudu$ to że odstaje od zera .... czujnik doładowania turbiny na 99% jest tego powodem. Albo przeczyszczenie albo wymiana ( 200zł ) i po kłopocie.
Dodatkowo nic z tym nie robiąc też będzie wszystko OK.
Falujące na biegu jałowym obroty.... może któryś w wtrysków.
Tak też właśnie podejrzewam. Nie miałem niestety komputera przy sobie więc nie miałem jak sprawdzić.
Myślałem też że może to być spowodowane wypalaniem DPF bo objawy w sumie podobne. Nie zwróciłem uwagi jak wygląda to już po jeździe, po rozgrzaniu silnika.
Zapomniałem jeszcze dodać ze na dzień dobry do wymiany tarcze przód i tył bo ranty już takie palce można pociąć.