Albo uszczelka pod głowicą...
Printable View
Albo uszczelka pod głowicą...
na razie "odpukać" po wymianie termostatu nie ubywa płynu, ale podejrzewam że problem tkwił w starych (oryginalnych) opaskach na wężach, bo jedna wydawała mi się niekompletna :P a termostat zakleiłem na silikonie do silników i jest sucho :P dzięki za podpowiedzi :D jakbym miał jeszcze problem z chłodzeniem to się zgłoszę ;)
Najważniejszymi elementami są tu łączenia przewodów bo np. przy wjechaniu w dziurę może się coś poluzować lub pęknąć.
Aby nie zakładać nowego tematu to się podłączam. U mnie również ubywa płyn chłodzący. Nie ma "masła" pod korkiem od wlewu oleju, do zbiorniczka z płynem nie przedostaje się olej, silnik prawidłowo się nagrzewa i nie ma skoków temepratury, nie ma również plam na miejscu w garażu, Alfa nie kopci na niebiesko. Niedawno był wymieniony termostat ponieważ silnik był niedogrzany i skakała temperatura. Czy jakby coś było z nieszczelnością to po nocy powinno chyba być coś na ziemi tego płynu? Jakieś pomysły?
Kolego sprawdź zaworek nagrzewnicy bo tam najczęściej kapie a płyn masz w srodku auta więc na zewnątrz nie wycieka