Niech ktos rzuci okiem na to..............bo ja juz nie wiem ...Jutro sprawdze wtryski .... eee logi z FES-a nie chcą mi sie ładować....Kto by się podjął interpretacji albo wstawienia na forum?? Prosił bym o taką pomoc...Logi podeśle na maila
Niech ktos rzuci okiem na to..............bo ja juz nie wiem ...Jutro sprawdze wtryski .... eee logi z FES-a nie chcą mi sie ładować....Kto by się podjął interpretacji albo wstawienia na forum?? Prosił bym o taką pomoc...Logi podeśle na maila
dawaj, wstawie
zaviaseq@gmail.com
wystarczy?
Dzięki!! Ja nie mogłem wstawic bo wywalało jakis głupi błąd.
bo niemożna dodawać *.csv
wystarczy zmienić na *.txt
jeżeli chodzi o regulator ciś. to nic się tam nie wciska, ta końcówka regulatora to sitko widoczne pod mikroskopem ew. dobrą lupą. Czyści się to ustrojstwo (nie zawsze pomaga) nie pędzlem a w wannie ultradzwiękowej bo drobinki brudu zanim przytkały sitko wcześniej przeniknęły do wnętrza regulatora. Czy regulator dobrze działa sprawdzić można w czasie jazdy z podł. laptopem - ciśnienia paliwa żądane przez Ecu powinny pokrywać się z rzeczywistym.Przy różnicach ciś. (ja tak miałem przed wymianą) powyżej 250bar wyłączało silnik. Jeżeli chodzi o ciś na listwie to przy rozruchu ma błyskawicznie rosnąć od 0 - 200bar a w tym czasie sprawny wtryskiwacz nie daję paliwa na przelew, sprawdzasz to robiąc próbę przelewową kręcąc rozrusznikiem na zimnym silniku. Przed rozruchem ciś rzeczywiste jest "0", te 400 o których piszesz to żądane przez Ecu.
Jak chcesz wiedzieć więcej o niedomaganiach ukł. wtryskowwego poczytaj to:http://forum.fordclubpolska.org/show...t=76185&page=5
Czy przyczyna usterki może byc nie sprawny przepływomierz powietrza??.....chociaz w to wątpie bo coś ciężko nabija cisnienie na listwe wtryskową...
Panowie moja diagnoza ostateczna winna pompa wtryskowa albo zatarta albo zapchana podkładka zwężająca jak w tym temacie http://www.forum.alfaholicy.org/156/...wtryskowy.html jeżeli ktos ja wyciągał to prosze opisac jak to zrobić bo mi nie chce ona wyjść...dafi1985 może ty pomożesz?? Aczkolwiek u mnie nabija ciśnienie tylko ciężko to idzie i auto odpala więc osobiscie stawiam na zatartą pompe....Może ktos ma dobra na sprzedaż?? Kojarzy ktoś może czy są znaki na kole pompy do ustawiania rozrządu??
a przy próbie zapalenia samochodu występuje takie łechtanie, dławienie się auta? Jeżeli tak, to może pompa paliwowa