Tym sposobem juz probowalem i niestety nie dawalo to zadnego rezultatu, odpalal tak samo. Zakupilem dzis pompe wysokiego cisnienia i jutro ja zamieniam wiec bede cos wiecej wiedzial czy bylo to dobrze trafione czy pudlo...
Printable View
Czy cofa się paliwo akurat łatwo sprawdzić. Wystarczy dmuchnąć do przewodu paliwowego wychodzącego z pompy z baku. Jeśli się da to zawór zwrotny nie trzyma ciśnienia. U mnie, co prawda w TS-ie, ale miałem z tym problem. Rano ciśnienie na listwie było zerowe. Wymieniłem oring na zaworze zwrotnym i po kłopocie. Koszt 50gr. ale trochę dłubania jest.
mi odpala szybko samochód i gaśnie za drugim razem zapala i chodzi już bez problemu ale dymi na biało przez pierwsze 2 km jak odróżnić gęstą parę wodną od uszkodzonych wtrysków że dymi na biało ?
Mam ten sam problem,za radą znajomego z serwisu diesli dzisiaj rano robiłem na zimno próbę przelewową z jednoczesnym pomiarem ciś paliwa na listwie. Okazało się, że na przelewie 2 wtryskiwaczy pojawiło się sporo paliwa ( przy kręceniu rozrusznikiem, póki na listwie nie będzie ciś w granicach 200bar nie powinno być paliwa), na listwie w/g mojego laptopa było 100 bar.Auto odpaliłem i na dokładną diagnozę przyczyny (w/g mnie wtryski) oddałem samochód do zakładu znajomego i jutro jak będzie wiadomo co co go boli napiszę
Mi Audi 1.8T jakoś ochoczo przestało palić od kilku dni wczoraj pojechałem na kompa. Błąd czujnika polozenia wału reset błedu i nic sie nie zmieniło. Dzisiaj wymiana i pali ochoczo:)
Witam!
Tak jak Wy mam ten sam problem. 2 dni temu wymiana świec i filtra paliwa na nowe a dziś rano... klapa, dopiero za trzecim razem odpaliła a po pracy bez problemu:(
Czekam z niecierpliwością na wasze odpowiedzi. Mam nadzieję że uda się rozwiązać problem:)
Wiec tak w srode wymienilem pompe wysokiego cisnienia na inna bo moja troszke sie pocila, ciekla, nie bylo to problematycznie zajelo mi 2 godzinki bez demontazu rozrzadu, odpalila wszystko ladnie pracuje... Dzis rano wsiadam do autka, przekrecam kluczyk, podgrzewam swiece i ... Alfa odpala od strzala :):) Czyli w moim przypadku byla postawiona poprawna diagnoza ze to pompa jest trafiona... Doszlismy do tego po sprawdzeniu wtryskow metoda przelewowa, po podpiecie rano kompa cisnienie roslo, roslo i odpalila dopiero jak osiaglo ok 120 bar wiec mechanik stwierdzil od razu ze pompa po nocy nie daje od razu takiego cisnienia... Wymieniona i na razie jest wszystko w jak najlepszym porzadku i mam nadzieje ze dlugo tak pozostanie :) Wnioskujac z tego sprawdzccie koledzy w siebie pompy i najlepiej rowniez podlaczcie rano autka pod kompa i jezeli objawy te same to moze bedzie to tak jak w moim przypadku pompa wysokiego cisnienia...
U mnie to jest na pewno to. Można wiedzieć jaki jest koszt pompy wysokiego ciśnienia i czy kupowałeś nową czy używaną? Z drugiej strony to szkoda, że nie wiadomo, który z elementów pompy się zużył i za to odpowiadał.
Ja też jestem ciekaw ceny tej pompy. Mam nadzieje że nie jest zbyt droga bo ostatnio trochę w remont belli włożyłem:)