stawiam na regulator.
Printable View
stawiam na regulator.
Tak tez przypuszczam, bo ładuje i aku i alternator bardzo dobrze.
...widzę,że nie tylko ja mam taki problem:( Na początku myślałem ,że to masa czasami nie styka ale to nie to więc stawiam na regulator napięcia. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie po dłuższej jeżdzie problem ustaje i wszystko świeci normalnie.
Problem rozwiązany, był to regulator. Teraz jest spokój.
witam mam problem bo byłem dzisiaj u elektryka samochodowego i powiedział mi ze mam alternator do wymiany na nowy bo słabo ładuje a mianowicie jak auto chodziło na luzie to pokazywało 12,16 a jak włączył wszystko w aucie to pokazywało 11,48, a po dodaniu gazu do 3tys/obr było 12,80... nie wiem co zrobić czy wymienic na nowy tak jak mówił (pytanie czy dam rady sam ,alfa 159 1.9 jtdm 120km rok 2006) czy może to jest coś innego np.szczotki,regulator ? prosze o odpowiedź.
Ja bym na Twoim miejscu dał alternator do regeneracji,nie kosztuje do duzo a masz gwarancje. Jeśli chodzi o wyjecie alternatora to nie jest to trudne. Dostęp w miare dobry. Podejrzewam,że w Twoim przypadku jest do wymiany regulator napięcia. Jest on razem ze szczotkami i kosztuje ok 80zł.