hehe znam to wziety kredyt na Mondeo mk3 w pb po 5 dniach Alfa stala pod domem a kredyt odstapiony :D
Printable View
hehe znam to wziety kredyt na Mondeo mk3 w pb po 5 dniach Alfa stala pod domem a kredyt odstapiony :D
ASO? Ja bym raczej nie polecał, chyba, że tylko do diagnostyki komputerowej Examinerem. Bo do naprawy to nie bardzo bo raczej Cie z kasy zgolą, a przy Alfie mechanicy lubią to robić. Co do Bosh Service to polecasz dlatego, że znasz i korzystałeś z ich usług czy ze względu na domenę firmy Bosh. Pytam bo widzę, żeś z KWA więc moje tereny troche, a powiem, że np Bosh Service w Suchej B. do zbyt warsztatów nie należy, drogo i w dodatku tragiczny poziom usług. Jeśli możesz to rozwiń nieco swoją wypowiedź.
Tak, chodziło mi o tylko sprawdzenie samochodu w ASO lub Bosch Service ;) Sprzęt mają dobry i fachowców też wiec mogą Ci powiedzieć co warto zrobić, a z czym można poczekać, a gdzie to naprawisz to już Twój wybór. A faktycznie naprawa u nich to czasem nieziemskie koszty;)
Jeżeli chodzi o Bosch Service to korzystałem z usług Drabczyk Bosch Service w Tomicach. Ale tylko raz, lub dwa razy. Najtańsi nie są, ale znam kilka samochodów, które były tam robione i właściciele byli zadowoleni.
Na chwilę obecną korzystam z New Car Badura w Kalwarii Zebrzydowskiej (ASO FIAT). Odkąd kupiłem Alfe zacząłem tam jeździć ze względu na to, że mają ASO FIAT, a chciałem kontynuować książkę serwisową i tak już zostalem. Ceny dobre, robota fachowa. 80-90% napraw/wymian jakie robiłem to właśnie tam. Pozdrawiam;)
Dokładnie! ASO wcale nie ma drogiej robocizny.
Kilka razry porównywałem wcześniej ceny z innymi warsztatami i np
1) wymiana rozrządu z pompą w TS 105 KM droższa w ASO o 50zl,
2) wymiana tulejek na stabilizatorze +20zl.
Różnice nie duże a jakoś bardziej ufam im niż "magikom" od wszystkiego.
Chyba że ktoś ma blisko do Pablo albo na Saską do Krakowa :)
Mam takie same odczucia.
W ASO w Ostrowie Wielkopolskim w którym robiłem rozrząd ceny porównywalne z innymi nie zrzeszonymi warsztatami.
I mówię tu o warsztatach renomowanych cenionych w swojej okolicy.
A oni myślę tu o ASO robią na bieżąco Alfe , Lańce i Fiata więc powinni mieć większe doświadczenie .
fajne aso macie
ja do tych w mojej okolicy to się nawet nie zbliżam
no chyba że po jakieś spinki itp
W maju w ASO W Grabowie koło Kalisza za kompletny przegląd klimatyzacji zapłaciłem 380zł.
-wymiana filtrów 2 szt
- odgrzybianie przez ozonowanie
-sprawdzenie i uzupełnienie czynnika chłodzoącego
-kalibracja klimatronika (cokolwiek by to miało znaczyć)
Całość trwała około 3h.
Z usługi jestem zadowolony do dzisiaj z klimą nic złego się nie dzieje.
Nic przy tym nie poniszczyli ani nie złamali wiedzieli gdzie co jest nie musieli szukać na ciemno.
Czy to drogo ?
Tak wracając do głównego wątku... zainteresuj się rozrządem, a jak nie wiesz czy i kiedy był robiony to wymień. Przy okazji pompę wody też bo mogła być od 2001 nie ruszana.
Co do ASO to jeżdżę tam w ostateczności ze względu na ceny. Najlepiej mieć jednego mechanika który się na Alfach zna i nie jest partaczem czy ździercą :)
Kolego przyjedź w sobotę pod Karolinkę to sobie pogadamy.
Tak jak pisał którys z kolegów wcześniej zajrzyj do działu odpowiedniego działu na forum np. tu http://www.forum.alfaholicy.org/doln...pot_opole.html
oczywiscie bede:) godzina 15 pod leroy