Napisał
szewi
julowalker: pytanie: porownujac 1.9 150 do 2.4 masz na mysli wersje 200 czy 210 oraz sedan czy ciezszy SW ? Wbrew pozorom sa roznice. Osobiscie jezdzilem kilka lat 1.9 zawirusowana, teraz mam porownanie z 2.4 210 koni w sedanie i uwierz mi jest duza roznica. Roznica odczuwalna jest juz miedzy 200 a 210 (choc kiedys wydawalo mi sie ze na pewno to bedzie subtelna sprawa) i to wlasnie z dolu 210 ciagnie od 1500, 200 od 2 tys (kwestia turbiny Garret vs KKK i kilku innych bebechow co sprawia ze 210 jest ponoc bardziej podatna na chipowanie).Jesli porownujesz 2.4 SW 200 kucy do 1.9 - to tutaj sie zgodze tym bardziej jak zawirusujesz 1.9 na 180 to nie ma duzej roznicy z wersja 200 konna kombi.Gadalem z jedym z alfaoholikow ktoremu chipa trobil Cinek w 210 na 243 i nigdy nie mial problemow z checkami - to nastraja optymistycznie :)Ale nie ma sie co przekomarzac, pojezdze i podejme decyzje.Rafter masz racie -jak juz pisalem nie narzekam na parametry (robie tylko rozpoznanie tematu), narazie odkladam chipowanie na pozniej. Chce sie nacieszyc tym co mam, a potem will see :)Jak nie wytrzymam i dlubne to na pewno opisze wrazenia i wrzuce tutaj wykres.