No to tak to jest jeśli ktoś nie zna się na Bellach to robi tylko żeby auto jeździło wziąć kase i dowidzenia a później wszystko wychodzi
:(
Printable View
NO ja mam zamiar doprowadzić to wszystko do ładu na dniach.
O falowaniu było tyle na forum, że masz czytania na cały tydzień.
Najpierw spróbuj przeprowadzić reset ECU. Jeśli pomoże to obserwuj, na jak długo.
Jesli po resecie falowania nie będzie, a po jakimś czasie znów powróci to raczej tylko upgrade ECU.
Póki co możesz jeszcze wyczyściś zaworek zwrotny w dolocie i sprawdzić całą odmę, bo jeszcze tego chyba nie robiłeś.
wszystko się zgadza po resecie wszystko jest ok do momentu przejażdżki,zaraz po niej obroty się podnoszą na 1500 a nawet 2000,przy wrzuceniu na luz pod czas jazdy falują1750-2200.
Napewno ta śruba odbojowa jest wykręcona
Może ktoś wie jak ją ustawić jest to gdzieś opisane????
nie ustawisz tego...
Moze zostalo troche farby na gwincie,jest zabezpieczona fabrycznie na zolto.Ustaw mniej wiecej i kalibracja przepustnicy to moze chociaz odrobine poprawisz
zamów sobie używkę
mi się udało trafić na przepustnicę z silniczkiem za 35zł
i jeszcze raz - nie ustawisz tej śrubki
Próbować możesz,na lince i śrubką.troche zabawy ale zawsze na jakis czas moze byc.Jak przegniesz za bardzo z naprezeniem linki albo za bardzo wkrecisz srubke to obroty nie beda falowac przy dojezdzaniu ale za to jak sie zatrzymasz to na jalowym beda skakac.
tylko metoda prob i bledow
dużo prób i dużo błędów....