Koledzy dzisiaj zauważyłem jeszcze jeden objaw. Sprzęgło nie chodzi płynnie tak jak powinno(przy wciskaniu), tylko bliżej podłogi tak jakby przeskakuje(taki mały luzik przy wciskaniu).Mówi Wam to cos??
Koledzy dzisiaj zauważyłem jeszcze jeden objaw. Sprzęgło nie chodzi płynnie tak jak powinno(przy wciskaniu), tylko bliżej podłogi tak jakby przeskakuje(taki mały luzik przy wciskaniu).Mówi Wam to cos??
Mówi mi to coś - tak miałem przed całkowitym końcem sprzęgła. Zaakceptuj już tą myśl - koszt sprzęgła wcale nie jest taki duży ( Valeo ok. 500 zł).
Sprawa traci kolory dopiero jak ocenisz czy należy od razu wymienić również koło dwumasowe no i doliczysz koszt robocizny (do ok. 300 zł). Niestety dwumas nieco ponad 2x droższy od sprzęgła.
kolego, odpal autko zaciągnij sprawny ręczny hamulec, wrzuć 5-ty bieg i puść sprzęgło, jak nie zgaśnie kompletuj zestaw naprawczy, co do dwumasy wrzucasz 1-wszy bieg i puszczasz delikatnie sprzęgło bez dodawania gazu jeżeli będziesz czul szarpanie zbieraj na kolo dwumasowe albo jego naprawę, tańsza opcja, a to tylko wymiana zestawu sprężyn.
Miałem tak samo najpierw na wyższych biegach a później już na każdym. Po wymianie sprzegła wszystko ok