Typowa gadka serwisu. Zgadaj się z kimś ze Swojej okolicy , zdjęcie kierownicy i tych przycisków to max. 15 minut roboty, a jak będziesz potrzebowała przycisków jakby tych się nie dało odzyskać to służę pomocą.
Printable View
Dzięki za chęć pomocy ale nie mogę a nawet nie wolno mi skorzystać.
Alfa jest na gwarancji , a do tego w leasingu , wiec nie moge w niej nic poza aso grzebać , a do tego ich obowiązkiem jest naprawić.
Więc niech kombinują , i ma dzialac :)
Próbowałem zainstalować Patch do Blue&Me, wersję 5.5 oraz 5.4 ale kompletnie żaden komunikat nie pojawia się na wyświetlaczu.
Sprawdzałem napięcie w kostce do pendrive'a miernikiem i nie pokazywał żadnych wartości.
Niestety nie mam gwarancji jak koleżanka, ale zbliża mi się grubsza wizyta w ASO, powiem chłopakom żeby zerknęli co jest grane.
Wiesz co - ASO ma coś takiego, jak sugerowany czas naprawy określonego uszkodzenia - to są czasy określone przez producenta samochodu, który też dba o swoje interesy, polegające na tym, żeby za prostą i szybką naprawę serwis nie kasował nie wiadomo ile złotych. Poproś ich, żeby Ci pokazali, ile czasu przewidział producent na demontaż/montaż kierownicy.
Mój mechanik zdejmuje kierownicę w 5 minut. Dosłownie. Do tego odkręcenie plastiku z kierownicy to kolejne 5 minut (3 śruby od tyłu kierownicy). Więc po 10 minutach masz dostęp do przycisków. Jeżeli ASO twierdzi, że potrzebuje na to paru godzin - zmień ASO.
Tez mnie zaksoczylo ze az tyle godzin. Ja rozumiem ze w kierownicy jest poduszka , przyciski , duzo kabli itd ale to strasznie dlugo.
Nie przeszkadzaloby mi to ( bo i tak nie place ) gdyby nie to ze jak naprawa ma potrwac np godzine to spoko , zaczekam w seriwsie , wypije kawe ale jak 3-4 godziny to problem bo musze auto zostawic , i co wtedy? jak mam pojechac do biura , i mam pol dnia stracone. A zastepczego auta mi nie dadza na kilka godzin.
Lubie ten serwis , zawsze milo i fajnie ale moze faktycznie podjade z ciekawosci do innego , zapytac
Kurcze, szkoda, że tak szybko od nowości się to stało. Swoją drogą ciekawe, że żeby naprawić przycisk, trzeba zdjąć całą kierę.
Na dobrą sprawę nie trzeba zdejmować kierownicy , moim skromnym zdaniem na 99% można to zrobić bez choć do zdjęcia kiery wystarczy wtedy tylko zdjąć nakładkę i wykręcić nakrętkę oraz wypiąć z taśmę . Trzeba tylko znać "knif" żeby wypiąć poduszkę a reszta jest banalnie prosta.