Przy okazji sprawdź odpowietrzenie baku.Bo nie powinno syczeć przy odkręcaniu korka.
Printable View
Przy okazji sprawdź odpowietrzenie baku.Bo nie powinno syczeć przy odkręcaniu korka.
filtru jako takiego niema w TS, ach jest jakaś siatka przy pompie i to ona niby ma spelniać rolę filtra, syczeć raczej nie powinno u mnie c zasami syczy (odpowietrzenie jest w korku czy gdzie indziej szukać???) obstawiałbym zaworek zwrotny spróbuj przed odpaleniem przekręcić ze dwa razy kluczykiem i dop go kręcić jeśli bedzie tak samo trzeba dalej szukać
Syczeć będzie, bo taka jest uroda TS - tym się nie ma co przejmować.
Póki co, zostaw pompę w spokoju i zmierz ciśnienie paliwa na listwie - ma być ponad 3 bary.
Mi to bardziej wygląda na układ zapłonowy - trzeba sprawdzić kable i świece oraz czystość połączeń elektrycznych.
Czasami czujnik wału lubi na samym początku dawać takie oznaki - kiedyś walczyłem u siebie z takim samym problemem odpalania na zimnym i okazało się, że to padający czujnik wału robił mi przez pół roku takie jaja, zanim się dokumentnie nie posuł, więc może masz to samo.
No i wszystko jest w porządku!! Silnik pali od kopa :) Wymontowałem pompę paliwową, rozebrałem ją i wyczyściłem. W tubie było od groma syfu z podupadłej już uszczelki (ale jeszcze dobra). Poprawiłem złącza przewodów w pompie przy okazji bo były luźne i teraz nie ma problemów. Z zimnego pali od strzału ;)
Dziękuję wszystkim za cenne porady. I jak się okazało moje przypuszczenia były trafne. (Nigdy nie byłem u żadnego mechanika) :)
Pozdrawiam serdecznie
Artur