-
...ale to trochę zmienia postać rzeczy - bdb klocki i zużyte tarcze? może któraś się rozsypuje zwyczajnie skoro dźwięk jaky coś latało...myślę że pierwsza sprawa to lewarek, zdjęcie kół i sprawdzenie klocków, tarcz i zacisków...:)
...i nie pan tylko marcin:)
-
ja na pewno bym nie kupił takich tarcz i klocków niewiadomego pochodzenia z duże ryzyko, w końcu chodzi bezpieczeństwo. Poszukaj tematu o klockach i tarczach i tam się dowiesz co polecają koledzy
-
Jak masz zamiar kupować takie tarcze, to lepiej kup oryginalne używki i jeśli zajdzie potrzeba daj do przetoczenia.
-
to też nie najgorszy pomysł...
-
Dobre tarcze to w kolejności jakościowej:
Brembo, TRW, Girling - ta sama jakość
LPR
Textar
Jak masz kiepsko z kasą to załóż LPRy i też będzie to jakoś hamowało
Co do klocków:
Ferodo, TRW, Girling, LPR, Textar, Tomex
-
znaczy, obecnie z tyłu mam bardzo słabe prawdopodobnie już nie zdatne nawet... mechanik mi coś gadał z 3 tygodnie temu że jak bede zmieniał opony to żebym od razu z tyłu klocki wymienił bo są słabe, a tarcze dopiero po kolejnym zużyciu nowych klocków.
szkoda że nikt nie miał takiej sytuacji. podczas jazdy nic nie puka ani nie stuka czy nie trzeszczy a jak np hamuje to od razu coś wali.
-
...nie ma co gdybać, trzeba tam zajrzeć...
-
oddałem do mechanika wziął 110zl za wszystko, powiedział że przez te malowanie zacisków tam wszystko było brudne itp, teraz niby przestało trzeć i hałasować.