No na ucho słychać, ze coś tam jest nie tak, bo pogwizduje jak polonez.
Printable View
No na ucho słychać, ze coś tam jest nie tak, bo pogwizduje jak polonez.
Ha,ha!!to,co?miłego i owocnego spawania!!pod warunkiem że od kolektora da się odkręcić!!i wyjąć!
Hehehe, jestem dobrej myśli :D
sprawdz czujnik temperatury powietrza dolotowego ten obok przeplywki ,jak jest walniety albo warjuje to lubi sie swiecic kontrola wtrysku, ktora co ciekawe lubi zgasnac i auto wraca do normalnej pracy gdy zlapie temp 90st i wlaczy sie wentylator
Ale temat jest ogólny o TS 16V!!więc rób i dawaj foty!!ha,ha!!!
Dlatego napisałem,jak będziesz się do tego zabierał to zbadaj dwururkę która tam jest.wymienisz sondę,a lewe powietrze z dziurawego wydech będzie ją zabijać!!
I czekamy na zdjęcia Alfy!!!;)!!
koledzy, ja mam u siebie coś podobnego i zabieram się za wymianę sondy: czasem alfa po odpaleniu nie chce się wkręcić na obroty i jest strasznym mułem, a jak trochę odpuszczę gaz przy ruszaniu to zgaśnie, ale po odpaleniu wszystko wraca do normy. Na gazie jeździ ok, ale na benzynie pali strasznie dużo - 20l poszło w 106km... ;) Marchewa mi gaśnie normalnie, ale czasem jak przygazuję to mrugnie na moment, a czasem podczas normalnej jazdy zapali się na kilka sek ale bez zmian w jeździe odczuwalnych.. Czy reasumując dobrze myślę, żeby tę pindę sondę wymienić? :)