co do stukania z tyłu, to tak jak inni, obstawiałbym tuleje wahaczy wzdłużnych. Przerabiałem ten temat u siebie - po wymianie cisza i spokój.
Z przodu najpewniej skrzypią górne wahacze. Tutaj rodzi się pytanie jakiej firmy założyłeś przy wymianie.
Printable View
co do stukania z tyłu, to tak jak inni, obstawiałbym tuleje wahaczy wzdłużnych. Przerabiałem ten temat u siebie - po wymianie cisza i spokój.
Z przodu najpewniej skrzypią górne wahacze. Tutaj rodzi się pytanie jakiej firmy założyłeś przy wymianie.
Jeżeli chodzi o zawieszenie to spsikaj je smarem w sprayu. A stuki mogą być spowodowane klapą bagaznika, czasami lubi ona sobie postukać. Może jakieś kable się odczepiły w samej klapie bagażnika i obijają się o blachę
Alfa wróciła od mechanika,nic nie stuka i nic nie skrzypi,specjalnie pojechałem dłuższą drogą żeby ją na progach zwalniających sprawdzić i jest ok.Za wymianę tych tulei 40zł za stronę.
stukało jak bym miał coś luźnego w bagażniku takie głuche puk puk;D skrzypiało jak przejeżdżałem przez progi itp.teraz jest ok.Jak masz wątpliwości czy u ciebie to to samo podskocz na stacje diagnostyczną zaraz ci powiedzą.Bo stukać może wiele rzeczy no ale skrzypieć z tyłu to tylko ta tuleja może.