-
ja za ustawienie geometrii laserowo płaciłem 70zł a jak cos mam do roboty to zielony nie jestem i mam kumpla mechanika razem zawsze działamy przy moim aucie i dajemy rade jak masz znajmego co się zna chociaż trochę to jedz do niego i trochę Ty trochę on i może coś razem osiągniecie a jak nie to popytaj znajomych do kogo zawożą auta i jedź do sprawdzonego mechanika... zakład mechaniczny odradzam bo różnie bywa i różne przypadki znam ale prywatnego mechanika ma warsztat jak najbardziej...
-
no a myślicie że nie zmieniałem młotka na większy ??!! U mnie po prostu wszystkie sposoby zawiodły... Na klucz nałożyłem z 1.5m rurkę i próbowałem okręcić śrubą, jedna kręciła się dookoła a druga ani drgnęła :O śrube zbiłem z 5mm albo i więcej, zostało jedynie grzanie palnikiem, ale nie posiadam. To że te śruby przyrdzewiały w zwrotnicy i amortyzatorze to jeszcze nic, ja miałem je pochytane w tulejkach wahaczy poprzecznych i to tak mocno trzymało !!!
-
Byłem dzisiaj w Italauto, powiedzieli mi 180zł za wymianę wahaczy + geometria. Myślę że cena uczciwa więc umówiłem się na robotę.
-
Ja dzisiaj wymieniałem 2 wahacze poprzeczne i 1 wzdłużny. Ogólnie najwięcej problemu starzała śruba M12 łącząca piastę, amortyzator i wahacze. Myślałem że ją będę ciął, ale jak usłyszałem, że kosztuje 48 zł to za wszelką cenę chciałem ją uratować...i się udało.. trochę cierpliwości dużo WD40 i pójdzie:)
-
no, zależy jak bardzo zapieczona i w którym miejscu... U mnie naprawdę nie było szans bo trzymało w tulejce a nie w zwrotnicy :( a za używane śruby 2szt zapłaciłem 50zł :) i zapewne było szybciej