miałem podobne objawy tylko u mnie po rozgrzaniu silnika wszystko wracało do normy. Na kompie też nic nie pokazywało. Wymień czujnik temp. wody ok. 35 zł. U mnie pomogło.
miałem podobne objawy tylko u mnie po rozgrzaniu silnika wszystko wracało do normy. Na kompie też nic nie pokazywało. Wymień czujnik temp. wody ok. 35 zł. U mnie pomogło.
Chyba jednak sonda. No bo tak patrzeć po kolei to wszystko działa. Ta nierówna praca silnika. Więcej pali. Winą może być sonda lambda, niby działa, komputer jej nie wykrywa. Nie jest oryginalna. Kupiłem ją w sklepie za 200 zł
z boxerem dobrze adaptuje sie jedynei sonda ngk i kosztuje prawie 400zl
Witam ponownie po dłuuuuugiej przerwie.
Sprawdzono mi ciśnienie na świecachn jeszcze raz.
Winowajca.........
Uszczelki pod głowicami. Głównie głowica z lewej strony patrząc na silnik. Jak mi zbadali ciśnienie to się zdumiałem 7.6 ; 5.6 bar A z prawej strony patrząc na silnik 10.2 10.9 bar. W sumie to muszę teraz policzyć czy mi się ta wymiana i remont silnika opłaca. Bo nowy silnik kosztuje do 1500 tys. Grzebanie w tym typie silnika też kosztuje prawie tyle samo. Doradźcie coś proszę.
Pozdrawiam serdecznie
trza chyba podwiesic temat pt remontuj boxera nie kupuj uzywki....
moze napiszemy cos w stylu 10 rzeczy jakie musisz rozwazyc jezeli Twoj boxer padnie czyli dlaczego warto zainwestować w remont:)