No byłoby super.
Coraz gorzej się jeździ na letnich :(
Omen dzisiaj wieczorem będę do Ciebie dzwonić, ino robota skończe.
Printable View
No byłoby super.
Coraz gorzej się jeździ na letnich :(
Omen dzisiaj wieczorem będę do Ciebie dzwonić, ino robota skończe.
wpisz w you tube whell lock
http://www.youtube.com/watch?v=mJUUyjJqk5A
ten filmik to ściema, ktoś pod nim nawet zauważył, że nagle ma brudne rękawiczki, a miał czyste, nowe na początku filmu
po prostu walisz młotem w śrubę (jeśli nie wystaje, to przez jakiś pobijak) i 'wbijając' ją w obręcz wgniatasz gniazdo stożkowe w obręczy i robi się niewielki luz, śrubę możesz odkręcić kleszczami albo nawet palcami
chodzilo o to ze sposobów jest wiele, najwazniejsze jest zainspirowac autora tematu do szukania.
pzd.
na pewno, można dobrać taki klucz nasadowy i go nabić
ciekawe czy odkręcił
o 17:30 jeszcze był w Bytomiu na letnich i próbowaliśmy z 2 naszymi kluczami niestety nie pasowały.
Jutro będzie próbował nabijać nasadkę i odkręcać z tego co wiem.
Pozdro
Hmm a jakie masz felgi? Chodzi mi o to ze jeśli masz stalówki to zawsze można dospawać kawałek śruby i później odkręcić (na alumach nie robiłbym tego - zniszczysz lakier). Z tzw "złodziejem" możesz mieć więcej problemów niż się wydaje... Jeśli to aluma to zostaje rozbić śrubę i powinna się sama poddać. Jeszcze jeden sposób, ale tego nie polecam za bardzo... Można rozwiercić śrubę i tez generalnie powinna się sama poddać (nie ryzykowałbym ponieważ krzywo się wwiercisz i możesz zniszczyć gwint i żeby rozwiercić śrubę to trzeba mieć dość dobre wiertła:)). A z samym dopasowaniem nasadki może być problem....
Wczoraj z Omenem próbowaliśmy dopasować dwie nasadki. Niestety żadna nie pasowała. Mam kilka koncepcji na wykręcenie tych śrub.
1. Wbijać klucz nasadowy na śrubę. Śruba w pewnym momencie powinna się poddać.
2. Do śruby przypasować metalową tuleje i ją przyspawać.
3. Wykręcić jedną śrube i poprosić kogoś żeby mi taki klucz zrobił :)
Jak to mówią: "Masz głowie i ch** to kombinuj" :P
Także pomysły są jedynie gorzej z czasem na wykonanie tego. Dzisiaj od rana miałem troche rzeczy do załatwienia i do garażu nie dojechałem.
Po świetach ten temat ograne.
Jeśli chodzi o felgi to są to alumy które mam w avatarze przez co śruba jest wpuszczona.
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie.
Opcje nr 2 radziłbym jednak ominąć... Jak już to w konieczności;) Pomyśl nad tym rozwierceniem. W środku klucza zabezpieczającego powinno być takie wgłębienie, w którym można ładnie powiercić. Zaczynaj od małego wiertła do większego. Tylko pamiętaj prostopadle do piasty/felgi.