chyba coś żre mi prąd, bez włączonej stacyjki bierze ok. 0,7 A i słychac jakby jakiś wentylator chodził, co to może byc?
Printable View
chyba coś żre mi prąd, bez włączonej stacyjki bierze ok. 0,7 A i słychac jakby jakiś wentylator chodził, co to może byc?
Może jakiś przekaźnik ma zwarcie wewnętrzne.
może, ale to raczej nie jest dzwięk iskrzenia, pisk cewki itp.
jutro to jeszcze sprawdzę ale wydaje mi się ze ten sam dzwiek jest jak nastawię siłę nawiewu na zero, dopiero jak na klimie jest "off" to jest cisza
Jak masz wersję z navi to ona cicho buczy.
sprawdziłem pobór prądu na postoju przy zamkniętym aucie i po uzbrojeniu alarmu jest 0,25-0,26A. Mimo tego po trzech dniach postoju aku wyładował się prawie do zera. Czyli chyba aku wadliwy?
Coś mi się wydaje, że masz zbyt duży pobór prądu przy postoju. W trzy dni pobierze 18Ah z aku. O ile się nie mylę, pobór powinien wynosić kilkadziesiąt mA.
problem rozwiązany - błąd w podłączeniu podświetlenia gniazda 12V w bagażniku, które sam dołożyłem. Podłaczenie do światełka bagażnika aktywowanego masą spowodowało, że przy stałej masie na gnieździe cały czas płynął prąd. Teraz pobór prądu wynosi 0,05-0,06A, a te wentylatory które słyszałem to test silniczków klimy po podłączeniu aku.