Krótka skrzynia ma skrócone przełożenie, dzięki czemu szybciej rozpędza się do danej prędkości. A tym samym zmniejszając prędkość maksymalną pojazdu.
Printable View
Krótka skrzynia ma skrócone przełożenie, dzięki czemu szybciej rozpędza się do danej prędkości. A tym samym zmniejszając prędkość maksymalną pojazdu.
Albo skrócony lewarek :P Tanio chipować da się tylko diesla, w TS'ie nie odczujesz przyrostu a wydasz masę kasy.. Co do spalania to tylko na allegro takie slogany widziałem, ale już lepiej kupić magnetyzery, bo wydasz mniej na gó*no, które nie działa... :D
2 litry to niestety musi palić;) producent podaje 12,5l w mieście i dlatego masz też większy bak ponad 60l:D
Kupiłem identyczną Alfę mojemu 18-letniemu synowi.Jako ,że to też był jego pierwszy samochód dzieciak musiał się nacieszyć się jazdą.Po roku powiedział ,że jego kieszonkowe nie starcza na paliwo i chce coś mniejszego, kupiłem mu Peugeota 106 z silnikiem 1.0. od razu miał pieniądze na piwo i fajki. A tak poważnie spalanie w mieście od 10 do 15 l zależy od nogi , na trasie przy 110-120 km/h zejdzie do 7l.
Chyba nie dowiemy się, jak wygląda krótka skrzynia u kolegi... :)