poszukaj w sklepach moto okolicznych, ja za nowy termostat zaplacilem w auto italy nie wiecej jak 140 zl
Printable View
poszukaj w sklepach moto okolicznych, ja za nowy termostat zaplacilem w auto italy nie wiecej jak 140 zl
no to jeśli wąż musi być gorący to mam jebni.....ty termostat bo ja zwyczajnie mogę chwycic go w reke
Zatwierdzą ;)
Górny wąż ma być gorący a nie dolny. Dolny to ochłodzona woda, jakby byl gorący że nie idzie chwycic to jaki sens montowania chłodnicy?
Sorry, kolega dcfan ma rację, górny oczywiście musi być gorący a nie dolny. siwy sprawdź jeszcze raz.
walniety termostat masz, kiedy oba weze maja podobna temperature , koniec
górny gorący w ch...j a dolny chwytam w lapke i jest leeedwo letni
no i tak ma byc
ale to i tak o niczym nie świadczy...
mój termostat już po pierwszym otwarciu się nie domyka a więc wąż dolny mam zimny w momencie "rozgrzewania silnika"
dopiero jak na zgaszonym silniku spadnie temp do jakiejś wartości to się domyka
najlepiej sprawdzić w trasie czy trzyma 90 st
jak nie, a w korkach jest 90 to dupnięty termostat (czyt. dupnięty przez nie domykanie - bo termostat może też się zablokować w pozycji zamkniętej a wtedy to już może być po silniku jak nie spoglądamy na wskaźnik)
a inne pytanie czy jezeli walnie termostat moze sie wentylator nie załączyc??bo wentylator nie włącza się :(
raczej powinien ,no chyba ze tez jest walniety, moj zadziala nawet gdy wypne wtyczke