ja mialem 144 tys jak wymienialem rozrzad i Tomek i tak mi mowil ze jeszcze z 20 tys bym na nim pojezdzil(zalozyl mi tylko nowy pasek jak regenerowal kolektor).Dla spokoju wymienilem caly rozrzad.
Printable View
ja mialem 144 tys jak wymienialem rozrzad i Tomek i tak mi mowil ze jeszcze z 20 tys bym na nim pojezdzil(zalozyl mi tylko nowy pasek jak regenerowal kolektor).Dla spokoju wymienilem caly rozrzad.
Chyba jak założysz takie ze złota. 700 PLN starcza na wahacze i robociznę. No i też trzeba mieć pecha, żeby w aucie importowanym z zachodu mieć te wahacze wybite.
---------- Post added at 19:08 ---------- Previous post was at 19:06 ----------
Dziwne masz doświadczenia - serio. Mam wgląd w masę informacji serwisowych, dotyczących przeglądów JTDm-ów. Wymiana rozrządu pomiędzy 120 a 150 tysięcy kilometrów to jest zupełnie normalna rzecz. Nie słyszałem jeszcze o pękniętym pasku w tym silniku. Chyba, że ktoś kupił JTDm-a z przebiegiem licznikowym zgoła odmiennym od rzeczywistego i dojeżdżając do 120 tysięcy kilometrów miał realnie 180 tysięcy przebiegu na pasku.
sam pasek mi zmienil jak regenerowal kolektor...za tydzien wymienilem caly rozrzad z pompa wody.Czytaj uwazniej
tak mi Tomek mowil...niech mnie poprawi jak cos zle napisalem.Z tego co mowil przy zrzuconej listwie od kolektora i jego regeneracji nalezy zalozyc nowy pasek rozrzadu
Słuszna uwaga majster ... Takie są zalecenia w masie materiałów serwisowych dotyczących JTD? Wymiana samego paska ? Gratuluje...
Moje doświadczenia wynikają z kilku lat prowadzenia specjalistycznego serwisu samochodów włoskich (znanego głównie w środowisku Lancii) i setek tysięcy kilometrów nakręconych wszelkiej maści makaronem. Nie zajmuje się juz serwisem więc moja wiedza podlega "erozii" ale póki co mam jeszcze odrobinę zielonego pojęcia.
Koledzy nie straszcie tak mam 143tyś/km realnego przebiegu i właśnie zamierzam zmienić kompletny rozrząd ale dopiero po nowym roku mam nadzieję że do tej pory nic się pozdrowienia........
Dziękuję wszystkim za szybką odpowiedź. W szczególności Tobie Tomku.
Rozumiem, że kupując od Ciebie autko mogę liczyć na porządny przegląd i "zrobienie" wszystkiego co będzie wymagać uwagi na daną chwilę?
Przywiozłem auto z Belgii z przebiegiem 142k km z niezmienionym rozrządem. Zrobiłem to na miejscu w ramach pakietu startowego.