Ja bym sprawdził pierwsze szczelność układu dolotowego, lub sam filtr powietrza, bo to nic nie kosztuje- a jak wszystko będzie ok, to będziesz musiał wpakować się w koszta.
Ja bym sprawdził pierwsze szczelność układu dolotowego, lub sam filtr powietrza, bo to nic nie kosztuje- a jak wszystko będzie ok, to będziesz musiał wpakować się w koszta.
być może masz racje te węże sa do kitu już raz albo i dwa razy polużniły mi się obejmy na dole a raz rozcinałem wąż górny i włożyłem rurę i skręciłem ponownie choć tam jestem pewien na 90% że nie ma nieszczelności ale z filtrem powietrza to jest zastanawiające bo jest słaby dostęp do tej puszki i poprawne zamknięcie jej nie jest takie oczywiste a czy filtr kabinowy może mieć coś z tym wszystkim wspólnego ?
mi tez się tak stało, zaślepiony egr załatwił dymienie i przyspieszenie wróciło do normy..
jeśli to dziura to nie jest tak żle , jeśli chodzi o zmienna geo turbiny to kicha bo nie mam pojęcia jak za to sie zabrać jak miałem nieszczelność słyszałem cichy świst powietrza jak naprawiłem nieszczelność to nie słyszę turbiny już nic a nic i to mnie zastanawia bo kiedyś tam ją troszkę słyszałem. sugerujesz że mogło sie coś zapiec od spalin?raczej nie jestem emerytom i lubie ją wkręcić na 4 tyś obr bo do tego stworzona co nie. Tak czy owak dzięki za rade jak tylko dojde do siebie biorę sie za moją 4 latke.
---------- Post added at 17:54 ---------- Previous post was at 17:50 ----------
też tak miałeś? obawiam sie jednego że jak go wyczyszcze to się wszystko popie....li i inaczej będzie jezdzić gorzej jak do tej pory albo coś z elektronika zacznie sie wyprawiać!?
ja mam zaślepiony, ale działa elektrycznie sobie na sucho żeby nie łapał błędów... i z tego co pamiętam to miałem pęknięty wąż od intercooler'a ale nie wiem czy w tym samym czasie, nie pamiętam...
coraz bliżej jestem myśli wyczyszczenia tego zaworu.jak uważasz czy lepiej rozłączyć akumulator przed wyciągnięciem wtyczki? czy to coś da by nie załapał jakiegoś błędu? wiesz akurat mam slaby okres z kasą i niepotrzebna jest mi 100 dla kogoś z kompem!
raczej się powinno odpiąć, przecież jak go odepniesz to się nic nie stanie, a lepiej dmuchać na zimne.... mi po zaślepieniu naprawdę lepiej chodzi, jest żywy reaguje na każde muśniecie gazu, nie mam tez już okopconej rury, wczesniej to była już porażka z tym:P teraz mam za to inne problemy z NIĄ:(
jaki? może pomogę ?
a to nie miałem takiego przypadku.