-
Witam, kolego przerabiałem to u siebie, objawy masz identyczne, pojazd podobny więc stawiam że tak jak u mnie padło Ci serwo. Jak zaciśnie hamulce to zdejmij wężyk podciśnieniowy z serwa, hamulce odpuszczą i pedał się podniesie. Swoją drogą to moje padło po wymianie płynu hamulcowego, związku nie ma to żadnego ale jednak.
-
Problem rozwiazany. Może komuś sie przyda. Tłoczek w pompie hamulcowej nie miał się gdzie cofnąć. Wodzik czy jak to sie nazywa w serwie nie pozwalał całkiem wycofać sie tłoczkowi w pompie. Przez co cały czas w układzie hamulcowym było ciśnienie. Okazało się że na końcu wodzika pomiedzy pompą hamulcową a serwem wykręcona była śruba regulacyjna. Po wkręceniu jej minimalnie wszystko wróciło do normy. Pedał hamulca zaczął normalnie łapać nie tak jak wcześniej na dotyk na samej górze tylko tak normalnie. W końcu idzie słabo hamować:) (wcześniej dotykałem lekuśko pedał hamulca a zaraz pompa od absu sie włączała taka była skuteczność)
-
A pedał jak był niżej tak pewnie pozostał ? Nie chce krakać ale za jakiś czas będziesz powtarzał operację, do czasu aż skończy Ci się możliwość regulacji na trzpieniu serwa.