tak jak napisałem wyżej tak też zrobiłem WD40 i wszystko wróciło do normy jeszcze tylko jutro sprawdzę po nocy czy działa jak należy ale mam nadzieję że tak....
Printable View
tak jak napisałem wyżej tak też zrobiłem WD40 i wszystko wróciło do normy jeszcze tylko jutro sprawdzę po nocy czy działa jak należy ale mam nadzieję że tak....
Sluchajcie, a gdzie psikacie tym WD40? Za szkło czy gdzie?
A gdzie się da tylko należy pamiętać ze wd40 wchodzi w reakcję z gumą więc kontakt z tym nie jest wskazany. Ja zdemontowalem lustro i obudowę i pryslem w element ruchomy spray-em do łańcuchów. Takowy można dostać w sklepie rowerowym smaruje wypiera wodę i nie absorbuje brudu tak jak wd40
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
Panowie a jak prawe lustro wogole mi nie daje zadnych oznak zycia?? a lewe raz sie zamyka a raz nie ?
Mi lusterko lewe składało się i rozkładało z lekkim opóźnieniem w stosunku do prawego, dodatkowo silniczki stawiały opór przy zmianie położenia lusterek. Gdy wymieniałem szkła i nakładki lusterek, silniczki nasmarowałem smarem grafitowym w spray-u, przy okazji obracając je we wszystkie strony :). Wszystko działa idealnie. Wd-40 po jakimś czasie odparuje, smaruje przez jakiś czas. Smar grafitowy ma to do siebie, że nawet jak kiedyś odparuje to smaruje sam grafit.