tam sie nie ma co popsuc ,tan jest tylko sprezynka i grzybek , rozbierz i wyczysc
Printable View
tam sie nie ma co popsuc ,tan jest tylko sprezynka i grzybek , rozbierz i wyczysc
Teoretycznie popsuć nie ma co... Czyściłem to dwukrotnie spirytusem i nic nie dało, zaworek przepuszcza w obie strony, a na pracującym silniku syczy...
No chyba ze tak ma być... Niech mi to ktoś wyjaśni...?
---------- Post added at 16:47 ---------- Previous post was at 16:10 ----------
Czy na tym "grzybku" jest jakaś uszczelka...?
na samym grzybku nic nie ma ,oring jest na łaczeniu obu czesci zaworka po to zeby ciasno siedzial
Ja myślę że kolegę można zaprosić do wątku "falowanie przy toczeniu do świateł" i "Falowanie w TS-ach"
Powodzenia :)
haha tez o tym myślałem ;)
Jeszcze raz dzięki panowie za pomoc, pomogliście wiele i oszczędziliście moich nerwów.
Na 99% mój problem leżał po stronie tego zakichanego zaworka... (Falowanie obrotów przerabiałem wczesniej odrazu padło na przepływke... Dziś mam nową Bosch-a i jest ok) Jedyny problem stanowił feralny zaworek...
Mam jeszcze dwa pytania do was :
1. Czy przez ten zaworek auto mogło więcej palić ? W cyklu mieszanym 50/50 trasa-miasto spalał mi 9,5-10l benzyny przy średnio spokojnej jeździe.
2. Jaki to ustrojstwo ma numer ? W eperze znalazłem dwa rodzaje, jeden za 11zł a drugi za 15zł.wg. Numeru VIN pasuje mi zaworek bez tej uszczeleczki a w moim aucie jest ten z uszczeleczką...? (No chyba że to jest tam tylko tak przedstawione)
P.S w prawdzie nie jestem w stanie określić dokładnie spalania bo moja Włoszka cierpi jeszcze na falowanie ale wskazówki paliwa z czym zamierzam powalczyć w następnej kolejności bo na to jeszcze chyba nikt z forum nie znalazł odpowiedzi...
Pozdrawiam
co ty chcesz od tego spalania ,jest nie złe
skoro różnią sie tylko oringiem to w czym problem ( przełóż )