Myślę, że na pewno będzie się zamykała klapa cięzej, a jak cięzej to zależy o ile mocniesze są tamte siłowniki.
Printable View
Myślę, że na pewno będzie się zamykała klapa cięzej, a jak cięzej to zależy o ile mocniesze są tamte siłowniki.
tez o tym myslalem,moze zalozyc dodatkowo automatyczne zamykanie ,pyk w guziczek i klapa sie zamyka:)
ale mysle ze z zamykaniem nie bedzie problemu,w C klasie tak jest ze sama odskakuje i z zamykaniem spokoj
Połączyć automatyczne otwieranie z zamykaniem to byłby dopiero miodzio zestawik.
wszystko sie da zapewne tylko chodzio to zeby miec na to kase
a gdzie taki odbojnik można kupić w Polsce? :)
Odbojniki sa montowane np w vw golf lub sirocco , patrz videohttp://www.youtube.com/watch?v=Gft9JGONrhE
Panowie,
Odbojniki to my przecież mamy w naszych autach. Przynajmniej w moim gdy naciskam przycisk otwarcia klapy bagażnika, to ona sama delikatnie podskakuje. Robi to dzięki 2 takim odbojnikom jak na filmiku. Byc może ten o którym piszecie musi być mocniejszy?
fakt...w takim razie to tylko kwestia siłowników. Obawiam się, że przy tak mocnych siłownikach które podnoszą klapę to przy zamkniętym bagażniku wywierają niezłe parcie na blachę ;) po za tym zamknięcie ponowne klapy może sprawiać problemy. Pozostaje przy serii ;) nie mniej jednak powodzenia w modyfikacji i czekam na rezultaty.
Parcie na blachę to nic, obawiam się właśnie zamykania. Czekam na rezulaty pracy kolegi.
Myślę, że z zamykaniem nie będzie problemu bo działa to na tej samej zasadzie co klapy szafek kuchennych z teleskopami np. bluma. Kwestią jest tylko dobranie odpowiedniej siły teleskopu do wagi klapy czyli należało by wykręcić klapę i ją zważyć przed dobraniem teleskopu. Zauważcie, że przednia pokrywa silnika też jest na teleskopach i po lekkim pociągnięciu podniesie się sama a przecież nie ma problemu z jej zamknięciem. W sedanie nie będzie problemu ale w SW większe opory do pokonania :(