Endrju no dlatego pytam o ta przepustnice :P Czyli jak podepna na kompa to bedzie sonda walnieta, tj wartosc jej bedzie nie na srodku tylko na minusie, jesli skala bedzie pozioma?? I wtedy przeplywka?:D Ma ktos dojscia do przeplywki? 0280217102 4pin
Printable View
Endrju no dlatego pytam o ta przepustnice :P Czyli jak podepna na kompa to bedzie sonda walnieta, tj wartosc jej bedzie nie na srodku tylko na minusie, jesli skala bedzie pozioma?? I wtedy przeplywka?:D Ma ktos dojscia do przeplywki? 0280217102 4pin
Miałem podobne objawy. Okazało się, że mam pękniętą gumę między przepływomierzem a przepustnicą. Dolot ciągnął "lewe" powietrze i czasem przytykało silnik. Póki co zakleiłem i wygląda na to, że jest dobrze 8)
Nie bardzo mogę zrozumieć o co pytasz . Miałem bardzo podobny przypadek w 156 zreszta opisane na tym forum. Przepływka żle czyta masę powietrza i dlatego sonda żle pracuje . Jak całkiem padnie przepływka to auto pracuje w trybie awaryjnym i czyta z czujnika położenia przepustnicy dlatego auto jeszcze jeżdziCytat:
Napisał Konrado
A jesli odepne przeplywke i zrobie reset bledu to wtedy wartosc sondy wroci do normalnosci, jesli auto bedzie z wypieta przeplywka?? A czujnik powietrza? Ten za przeplywka?? Ma cos do tego?
ten czujnik za przepływka to czujnik temperatury zasysanego powietrza czyli 5 pin w nowszych T.S z odpieta przepływka nic nie zresetujesz auto chodzi na parametrach uśrednionychCytat:
Napisał Konrado
Warto sprawdzić kable wn i świece u mnie mechanik wypatrzył przebicie na jednym kablu,efekt jest taki ze czasami jezdze na 3 cylindrach i czuć jaki straszny muł (ledwie sie kula) jak chwyci na wszystkie to idzie jak burza :)
A skoro przy zepsutym przeplywomierzu lamda wychodzi na bledzie, to po czym poznam ze lambda jest walnieta??
Witam wydaje mi sie moja przepływka tez padła :( z Majkelem sprawdzalismy wszystko i mam takie objawy auto ledwo co działa obroty jałowe ga w podłodze a obroty nierosna prawie wogóle tylko czasami słychac jak klapa uderza od przepływki na gazie troszke lepiej. Odpiełem przepływke i auto wkręca sie na obroty na benzynie ma drobne opory czasami na gazie jest oki. Wpinam przepływke i dalej tak samo :( c prawda czasami z wpięta przepływka jest oki.Cytat:
Napisał 75andrew155
Wszystkie objawy wskazują na przepływke ?? jak ją odepne to auto po dłuzszej jeździe w mieścei miewa problemy z pracą na wolnych obrotach :( gaśnie
U mnie jak wcisne gaz to obroty rosna ale auto nie chce jechac czasami :DCytat:
Napisał FlaY
Może sprzęgiełko jest do wymiany ?Cytat:
Napisał Konrado