-
6 załącznik(i)
Parownik zamontowany, wszedł idealnie między pompą ABS a termostatem. Chyba to całkiem niezłe miejsce? Będzie mu nieco cieplej. Jest sens robić mu extra ubranko z osłony termicznej?
Przy okazji poprawiłem śruby pokrywy filtra powietrza - będzie jak znalazł przy kolejnych wymianach.
Wlew zamontowany przy wlewie Pb, zbiornik też.
Ostatnia zagwozdka - gdzie wpuścić wężyk MAP? Na początku kolektora dolotowego za przepustnicą (w kierunku silnika)?
Załącznik 142215Załącznik 142216Załącznik 142217Załącznik 142218Załącznik 142219Załącznik 142220
-
-
1 załącznik(i)
Myślę, że to miejsce będzie optymalne, skoro stąd jest brane podciśnienie do serwa.
Załącznik 142283
-
W boxerze podłączyłem się z wężykiem podciśnienia parownika w miejsce fabrycznego wyjścia z kolektora dolotowego do czujnika MAP. Dałem trójnik i wszystko ładnie działa.
Do serwa nie możesz się podpiąć, bo to nie zgodne z dobrą sztuka gazownictwa:eek:
W ekstremalnych sytuacjach możesz nie miec wspomagania hamulcy.
Listwa wtryskowa już zamontowana? Długość wężyków z listwy do kolektora dałbym max. 10 cm.
Bedziesz jeszcze potrzebował troche gratów by to do kupy poskładać jak np. czujnik MAP do sterownika lpg, czujnik ciśnienia listwy wtryskowej, czujnik temp. reduktora...
Listwa wtryskowa nowa, czy używka?
Jakie czasy wtrysku na wolnych obrotach ma ten silnik?
P.S. Piotriix - boxer już poskładany na nowej instalce lpg i jezdzi bdb.
-
Nie chcę się wpinać w serwo, tylko obok, tam, gdzie wchodzi serwo w kolektor.
Listwa to pikuś. Używka, ale sprawna i dobra.
Wszystkie graty mam.