-
witam to taki zamek jak 145 i 6 kiedys u siebie wymienialem
--
---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:30 ----------
nowy znaczek jest zbolcem ktory do wewnatrz zabezpieczony jest czyms podobnym do zegera
---------- Post added at 19:38 ---------- Previous post was at 19:33 ----------
wiec zamow odpowiedni znaczek
---------- Post added at 19:44 ---------- Previous post was at 19:38 ----------
to taki zamek jak w 145 i 6 wymienialem kiedys sam znaszek
---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:44 ----------
jestem nowy i mam jeszcze problem z poruszaniem sie po forum ale chetnie pomoge
-
koleg ja juz mam taki znaczek ale chcialbym sie dowiedziec wjaki sposob da sie go wymieniec bo nie ma jak do niego podejsc
-
NAc zdj nr 1 masz wszystko czyli zamek od wewnatrz klapy. Nie wolno ruszac 2 tulejek w ksztalcie nakretki pod plucz 10 sa wgrzane w klape pomiedzy nimi widac obudowe bebenka od zamka z z prawej strony czpien zakonczony biala podkladka i zawleczka taka jak rozcieta podkladka .Jesli uda ci sie ja czyms zdjac np zagietym srubokretem zdejmiesz biala podkladke i wypchniesz na zewnatrz bolec jaki zostal po znaczku .
---------- Post added at 16:50 ---------- Previous post was at 16:38 ----------
Ja w taki sposob wymienilem to w 145 jesli tak nie da rady pozostaje jeszcze jeden sposob troche drozszy. Na zdjeciu gdzie jest zamek od zewnatrz sa 2 okragle zaslepki pod ktorymi kryja sie sruby samozrywajace wkrecone w te tuleje o ktorych wspomnialem wczesniej.Wygladaja one jak sruby z polokraglym lbem ja je naciolem okragla tarcza z zestawu dremela tak by sruba miala kanal jak w sruba pod plaski srubokret potem wykregasz sruby i po odpieciu ciegna zamka wyciagasz go na zewnatrz.Wtedy wymiana jest o wiele latwiejsza ale zeby wrocic do oryginalu ja zamowilem w serwisie nowe sruby i zaslepki ktore przy wyciaganiu mi sie zniszczyly wiec ostroznie