to moze być drobnostka :) jakiś zaśniedziały styk a moze uszkodzony czujnik absu :) więc koszty powinne być małe około 200 zł
Printable View
to moze być drobnostka :) jakiś zaśniedziały styk a moze uszkodzony czujnik absu :) więc koszty powinne być małe około 200 zł
a może komputer złapał błąd i wystarczy po prostu zresetować
Cytat:
Napisał Wielki
ja mam to samo dlatego nigdy nie leje za 50 zł :D zawsze za 100 zeby nie czuc sie przykro ze zaleje i od razu sie swieci :D
ale ta lampka od absu czasem gasnie czy nigdy ??
probowałes kilkakrotnie przekrecac stacyjke ? mi czasem gasnie za 3-4 razem
Czasem zgaśnie w drodze i za jakiś czas znowu sie zapali. Jutro idzie do lekarza to może coś więcej mi powie :wink:
zgasnie w drodze ?? huh to ja tak nigdy nie mam mi jak sie pali albo zdarza sie ze własnie ZAPALA sie w drodze to juz za zadna cholere nie zgasnie dopiero jak zgasze silnik .Cytat:
Napisał Wielki
Zanim zaczniesz wydawać kasę na mechanika radze pościągać koła lub wjechać na kanał, poszukać złączek na kablu od czujnika ABS (złączki powinny być jakieś 15-20cm od piasty), porozpinać, psiknąć WD-40 a po kilku minutach dobrze wysuszyć suszarką. Miałem tak w lagunie, jedna złączka łapała wilgoć, zapalała sie kontrolka i wyłączało abs.
Wielki
Sprawdź jeszcze ilość płynu hamulcowego w zbiorniczku bo coś mi się wydaje że jeśli jest go za mało to również może sie palić :D
Stąd może to zapalanie i gaśnięcie kontrolki w czasie jazdy gdy płyn się buja w zbiorniczku :mrgreen:
To by się zapalała ta lampka od ręcznego i faktycznie tak jest. Też mi się świeci ten ABS. Zaczęło się za śniegu na drogach ale gasł po wyłączeniu i włączeniu zapłonu. Teraz świeci non-stop i szukać trzeba.Cytat:
Napisał endriu73
Oprócz tego sprawdź czy opony sa ok , tzn rozmiarowo. Jeśli średnica zewn. koła np. z przodu i z tyłu róźni się też będzie się ABS pluł . Pewnie to nie to , ale mozna sprawdzić ;)
pozdrawiam