Szwagry raczej nie mają części do boxerów :)
Printable View
dziś odbieram wyszlifowany wał i korby bo też dostały owalu:D i trzeba będzie to poskładać...mam nadzieje że trochę to pojeździ ;p
zalecacie coś co warto od razu zrobić przy okazji tego remontu?? i w końcu jaki olej teraz zalać?
Valvoline MaxLife 10w40 :)
Motul 4100 15w50 :D
A przy okazji zrób głowice, czyli popychacze, zawory, gniazda zaworowe, bo to często pada w boxerach.
No może być i Motul, chociaż ja bym obstawiał 6100 10W40, chyba, że kolega bardzo katuje auto, wtedy nawet nad 10W60 warto myśleć.
nie no motul odpada w razie czego gdzie ja taki olej dostne...zastanowię się nad tym valvoline chociaż to też nie jest popularny olej...obydwie głowice mam już zrobione:) auto nie jest katowane, przeciwnie jeździ rzadko takie niedzielne auto. Dostaje tylko czasem obrotów tak na przedmuchanie katalizatora;p Właśnie myślałem nad mineralnym bo 3 raz silnika nie chcę już robić. Gdzie dostane w ogóle takie oleje o których mówicie?? za szlif wału z panewkami plus dwie korby zapłaciłem 400pln....
Motula dostaniesz w każdym, porządnym sklepie motoryzacyjnym, albo u naszego forumowego amigasa. Mało popularny olej to zły olej? Mi się zawsze wydawało że im popularniejszy, tym częściej podrabiany. Chcesz olej wysokiej jakości to albo Motul, albo Valvo, ze wskazaniem na ten pierwszy, no chyba że nie zależy Ci na tym silniku to wlej jakiegoś lotosa, albo castrola ;)