-
2,4 jtd słyszałem, faktycznie, jak benzyna. Jeździ się też całkiem przyjemnie.
a auto ? no właśnie tu jest problem. Jestem kawalerem, z dziewczyną u boku (jak kiedyś wpadnę na pomysł zeby się żenic, szukam kamienia, usiąde sobie i będę tak długo siedział aż mi przejdzie :P). Auta potrzebuję do jazdy... hm... 2-3 razy w tygodniu, trasa 100-150 km (jednorazowo). Więcej niż dwie osoby nie będą nim jeździć (nawet jeśli.. co mnie interesuje wygoda tych z tyłu ;) ). Z tąd też taka rozbierzność w poszukiwaniach. Jeżdziłem 160 konnym punciakiem gt, teraz poruszam się 100 konną mazdą 323f (2.0 tdi).. mazda jest fajna wygodna.. ale beznadziejnie się prowadzi. Punciak był boski, ale za to mało komfortowy. tak naprawdę, szukam jakiegoś złotego środka - coś, co będzie 1. ładne, 2. zwinne 3. będzie dawało duża frajdę z jazdy. Nie musi być duże.. :P - jakby mazda rx8 mniej paliła... nawet bym się nie zastanawiał ;)
-
Ja bym na twoim miejscu kupił 156SW 2.4JTD po FL.
Wygląda
Jedzie
Prowadzi się
Mało pali
W miarę normalnie się naprawia
-
Moim zdaniem kompletnie bez sensu jest kupowanie CW Q4 na Twoje potrzeby. Nic nie wozisz, jeździsz głównie sam, a każdy sedan będzie się prowadził o niebo lepiej.
-
No to zostaje Ci wybór pomiędzy połowicznym rozsądkiem (166), a kompletnym szaleństwem w postaci GTV. Brałeś pod uwagę może Spidera? ;)
-
GTV... fajne, ale coś mi w niej brakuje :P widziałem dzisiaj i siedziałem w środku.. wnętrze mi się nie podoba - fotele super, ale deska rozdzielcza... widać tamtą epokę i jakoś mnie nie przekonała. Spider ? marzenie :D tylko gdyby miał twardy dach :D chyba zdecyduje się na 2,0V6 turbo... co o niej myślicie ?
-
Myślę, żebyś został przy 3.0 albo 3.2 V6 (166) albo 156 po FL-u z JTD.
-
mam możliwość kupienia 156 GTA za 5000 euro... myślicie, że warto ? zaczynam się zastanawiać, czy mnie stać na takie auto.. opłaty.. spalanie... aj... nie wiem :/
-
zakup i opłaty to pikuś do kosztów utrzymania tego auta
-
No to właśnie o tym mówię :) zakup to najmniejszy wydatek :P tak sobie właśnie wymyśliłem... a może mini cooper s :D? albo po prostu cooper ?
-