chce sie tylko upewnic...
huczenie slychac podczas jazdy na wprost, nasila sie podczas skretu, luku w prawo a kiedy skrecam w lewo jest cicho...
czy to sa lozyska czy moze cos innego :?:
Printable View
chce sie tylko upewnic...
huczenie slychac podczas jazdy na wprost, nasila sie podczas skretu, luku w prawo a kiedy skrecam w lewo jest cicho...
czy to sa lozyska czy moze cos innego :?:
Może opony huczą ;)
Dałbym sobie głowe uciąć że to łozysko :DCytat:
Napisał gonzo
ok dzieki :DCytat:
Napisał 75andrew155
w najblizszym czasie kupuje i wymieniam :D
Dla pewności podnieś auto nawet na lewarku i zakreć kołem jeżeli łożysko będzie bardzo mocno wyjeżdzone to czas kręcenia się koła będzie dość krutki a może nawet troszkę chałasować. Powturz ten zabieg dla drógiej strony, bo z tego co piszesz to napewno wywalona jest mocniej lewa strona, mimo to wymień odrazu obie strony.Sam znam gamonia który twierdzi że jak dróga strona nie chałasuje to jest OK - nic bardziej mylnego
powiedzcie mi jedno
poprosilem o podanie cen (lozyska tylne z piastami i filtra kabinowego) w sklepie internetowym fiat-lancia-alfa...
odpisali "Piasty 135 zł szt. łożyska 220 zł szt. filtr 75 zł. Razem 785 zł" :roll:
nie przesadzaja oni troche, na allegro widzialem duzo taniej (ok 150zl) czy moze rzeczywiscie tyle to kosztuje :!:
np tu http://allegro.pl/item381179262_lozy...fiat_alfa.html
co mi radzicie :?: kupic od tego goscia czy moze macie jakies inne propozycje...
ten ze sklepu chyba z h...a spadł :shock: poszukaj innych mozliwosci
Witam zwróć uwagę jakie masz piasty nowsze wersje jak nasze (po 99 r) mają nowszy ABS i tylne piasty są bez zębów tylko z pierścieniem magnetycznym.Ja w swojej wymieniłem tylko te które huczało.Padło akurat z lewej strony.Dorwałem na allegro od palio i punto , gość nie wiedział czy podejdzie do alfy 145 ale po numerach doszedłem że jest takie same ( cena 90 zł SKF) i to była okazja :lol: Tak piszą koledzy wyżej podnieść samochód pokręcić kołami jeśli któreś padło będzie wyrażnie szumieć.A kwota którą podałeś jest z sufitu Piasta jest razem z łożyskiem max 150 zł na allegro za 1szt.Wydaje mi się że podali Ci kwotę za przednie.Pozdr.Piter
moja alfa jest z 2000 roku wiec jakie mam piasty z tym grzebieniem czy pierscieniem magnetycznym :?: :?
bo te z tego linku co podalem pasuja do mojej, z tego co podaje sprzedawca, a maja grzebien...
jak bede wymienial to od razu obydwa kola nie chce sie rozdrabniac :wink:
Sprawdż w EPERze ale wydaje mi się na 99% są z pierścieniem nie z zębami.Jeśli wykluczyłeś opony i masz za dużo gotówki wymieniaj dwa łożyska.Jeśli w katalogu nie znajdziesz, właż pod samochód i sprawdż jakie masz.Pozdr.Piter