-
Spawaj, tylko niech przykręcą ją wcześniej (do stołu, czy co tam będą mieli), żeby się nie odkształciła - tolerancja powierzchni przylegającej jest w ułamkach milimetra.
Tylko szukaj zakładu specjalizującego się w spawaniu alu, a nie józków, bo będzie trzeba miskę wyrzucić
-
u mnie odkształceń nie było po 2 spawaniach
-
Mi Paweł , jeśli dobrze widzę miejsce, zakleił to jakiś tam specjalnym klejem. Nie wiem dokładnie co to był za klej, ale nic tamtędy nie leci i nic się nie sączy. Możesz się go zapytać. Z tym, że u mnie powiedział, że jako takiego pęknięcia nie było i że można spróbować tym klejem. U mnie pomogło.
-
I właśnie podstawą po kupnie Alfy powinno być zrobienie rozrządu, wymiana płynów i .... doposażenie Alfy w porządną osłonę pod silnik. Niestety miski wiszą tak nisko, że szok.
---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:53 ----------
Żeby nie było OFFu to też miskę miałem spawaną i też miałem problemy z korkiem spustowym po uderzeniu Nim o asfalt, także ogólnie to jest nisko jak w Ferrari ;/
-
U mnie w pracy czasami gładź siłowników itp. wypełnia się specjalnym klejem. CX-80... dalej nie pamiętam... niebieska i czerwona tubka... za ten klej mogę zagwarantować. Sporo alu. kleiliśmy bo tigiem nie chciało się spawać. Nie było zwrotów.
-
Jak tylko zrobi się troche cieplej to ściągam miske i będziemy spawac. Mam nadzieje że będzie ok. Bardzo dziękuje za liczne odpowiedzi :-)